Vágólapra másolva!
Az FTC Rt. szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében számon kéri a hatóságokon a május 30-ai botrányos ferencvárosi és siófoki mérkőzések kapcsán zajló nyomozásról való tájékoztatást, továbbá felszólítja a Magyar Labdarúgó Ligát, tegyen meg minden az újabb atrocitások elkerülése érdekében. A levelet eredeti formájában közöljük.

"Két hónappal a május 30-ai sajnálatos eseményeket követően az FTC Rt. nem tud arról, hogy milyen eredményre jutottak a hatóságok a Ferencváros-Debrecen és a Siófok-Győr mérkőzés után történtekkel kapcsolatosan? Nem tudjuk, hogy hány ember ellen indult eljárás, kik ők, és szabadlábon vannak-e? Nem tudjuk, hogy a hatóságoknak sikerült-e kiderítenie, hogy kik, és milyen indíttatásból követték el a Ferencváros, illetve a Siófok stadionjában a bűncselekményeket? Az FTC Rt. kéri az illetékeseket, hogy ezekben a kérdésekben mielőbb tájékoztassák a közvéleményt.

Az FTC Rt. nyomatékosan kéri a Magyar Labdarúgó Liga illetékeseit is, hogy amennyiben idejük engedi, vessék latba befolyásukat a magyar labdarúgás, a mérkőzések szereplői, azaz labdarúgók, játékvezetők, szurkolók, és vezetők érdekében, és próbálják meg elérni, hogy a bűnelkövetők ne juthassanak be a stadionokba.

A Ferencváros augusztus 9-én Békéscsabán, ebben az idényben először már szurkolók előtt lép majd pályára. Játékosaink védelmében szeretnénk, ha az MLL elérné, hogy azok az emberek, akik május 30-án az Üllői úton, illetve Siófokon botrányt okoztak, ne lehessenek jelen a stadionokban.

Az FTC Rt. úgy véli ugyanakkor, hogy már a hétvégi bajnoki fordulóban is reális esélye van annak, hogy a bűnelkövetők megjelenhetnek bármely stadionban, és megismételhetik a két hónappal ezelőtti bűncselekményeket.

Az FTC Rt. elismerve részleges felelősségét és vállalva az MLL fellebbviteli bizottsága által kiszabott büntetést, kéri az MLL-t, hogy a klubok érdekvédelmi szerveként a bajnoki fordulóig hátralévő napokban tegye meg mindazt, amit az elmúlt 60 nap során elmulasztott, azaz tegyen lépéseket annak érdekében, hogy a rendőrség által beazonosított bűnelkövetők kilétére fény derüljön, és a bűnözők ne juthassanak be a magyar stadionokba!"