Vágólapra másolva!
Nem túlzás: szombat este mindenki Pest Krisztián zseniális góljáról beszélt, miután a baranyai középpályás 45 méterről, jobb külső rüsszttel ívelte a kapujából kinn álló Szántai felett a labdát a hálóba. Pazar találat volt, s a pécsiek sikerének értékét növeli, úgy fordították a javukra az állást, hogy már pályán volt az MTK két klasszisa, Illés és Halmai, majd becserélték a brazil Silvát is.

Egervári Sándor, az MTK szakvezetője így értékelte a mérkőzést: "Nem tudtunk mit kezdeni a mezőnyfölényünkkel, s két leventególlal el is veszítettük a meccset. Gratulálok a Pécsnek, vasárnap kielemzzük a bajnokit, de azt követően már kizárólag a Celtic elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre koncentrálunk."

Kérdésünkre, hogy a jövőben változtat-e a rotációs elvén, azaz a játékosok cseréjén a nemzetközi és a bajnoki találkozókon, a kékek mester sokatmondóan ekképp reagált: "Ezt az öltözőben magunk között átbeszéljük, hiszen tény, néhányan a csapatunkból igencsak szürkén teljesítettek."

A győztes, ezáltal a tabella élére ugrott pécsiek fiatal, mindössze 38 esztendős vezetőedzője, Nagy Tamás ezt mondta a 90 percről: "Az elején bátortalanul futballoztunk, amit csapatunk rutintalanságával magyarázhatok, szünet után viszont remekeltünk. A játékosok jól oldották meg a taktikai feladatokat, Márton, Pest, Dienes extraklasszis produkciót nyújtott, de a többieket is csak dicsérni tudom. Boldogok vagyunk, mivel nagyszerűen sikerült a rajtunk, de szerénynek kell maradnunk, ugyanis a neheze csak most vár ránk. Az ötödik kör után eldől, mire lehetünk képesek ebben a bajnokságban."

A duplázó Pest Krisztián elárulta, hogy a félidei hátrány ellenére sem adták fel a küzdelmet, mivel az MTK a mezőnyben nem futballozta le őket, ráadásul sokat számított a szünetben Márton Gábor pályára lépése. Vele attraktívabb lett a játékuk, s többek között látványos találatait is ennek tulajdonította Pest Krisztián.

Az említett Márton Gábor, aki valóban pazarul futballozott, arra a felvetésre, hogy esetleg konfliktus lenne-e Nagy Tamás és közte, kategorikusan kijelentette: "Semmilyen konfliktus nincs köztünk, barátok vagyunk, régebben egy csapatban is játszottunk, egyszerűen felfújták azt az esetet, amikor a múltkor a lecserélésemkor kicsit idegesebben reagáltam. Érdekes, az említett esetről többet írt néhány lap, mint amikor tavaly az év játékosának választottak Pécsett. Mindegy, most már előre nézünk, rengeteget jelentett számunkra az MTK elleni siker, remélem a legközelebbi, Újpest elleni bajnokinkon szép számú nézősereg buzdít majd bennünket."

Bánki József