Vágólapra másolva!
Harmincfokos melegben lépett pályára a Ferencváros labdarúgócsapata Máltán, ahol az UEFA-kupa selejtezőjének első mérkőzésen a Birkirkara volt a Garami-legénység ellenfele. Az első félidőbeli Rósa-gólt követően a második 45 percben indult be a henger, a csereként beállt Jovic kettő, Gera és (ismét) Rósa egy-egy gólt szerzett, így a zöld-fehérek 5-0-ra nyertek, s immáron továbbjutónak érezhetik magukat. 

Bár Dragóner Attila és Kiss György is kisebb sérüléssel bajlódott, végül mindketten vállalták a játékot a Birkirkara elleni UEFA-kupa selejtezőn. A csatársorban lehetőséget kapott a román Marius Sasu is.

UEFA-kupa, selejtező, 1. mérkőzés
Birkirkara FC (máltai) - Ferencváros 0-5 (0-1)
Ta'Qali, Nemzeti-stadion, 1500 néző
vezeti: McKeon (ír)
gól: Rósa (30., 90.), Jovic (56., 61.), Gera (73.)
sárga lap: Sasu (17.), Bognár (63.)
Birkirkara: Justin - Camenzuli, Dranca, Briffa - Bonnicci (Micallef, 80.), A. Galea, Mallia, Nwoko - M. Galea, Calascione (Tabone, 85.), Doda
Ferencváros: Udvarácz - Vukmir, Dragóner, Kiss Gy. (Kriston, 70.) - Bognár (Somorjai, 77.), Kapic, Zováth, Leandro - Rósa, Gera, Sasu (Jovic, a szünetben)

12. perc: Kiss György kényszerítőzött Gerával, majd 18 méterről a jobb kapufa mellé bombázott.

15. perc: Galea lépett ki a lesre játszó védők közül, ám a kifutó Udvarácz remekül mentett.

30. perc: Gera, Sasu, majd Rósa volt a labda útja, az Újpesttől érkezett középpályás lövőcselt csinált, majd 14 méterről a kapuba emelte a labdát (0-1).

40. perc: Ziccert hibázott a Fradi! Rósa a jobbszélről középre gurított, az érkező Zováth az üres kapuval szemben átlépte a labdát, ám a mögötte érkező Gera már túlfutott azon, így odalett az ordító lehetőség.

43. perc: Gera 20 méteres lövését könnyedén fogta Justin kapus.

49. perc: Calascione éles szögből, 10 méterről leadott lövését Udvarácz bravúrral védte.

56. perc: Leandro tértölelő indítását követően Rósa ívelt középre, az érkező Jovic pedig négy lépésről a kapuba bólintott (0-2).

57. perc: Erősödött a máltai nyomás, ezúttal M. Galea közeli löketét hárította a magyar kapus.

61. perc: Már a továbbjutás is eldőlt! Zováth passzolt Rósához, ő Gerát futtatta, aki Jovicot játszotta meg, a szerb csatár pedig 10 méterről ismét betalált (0-3).

73. perc: Gera kitűnő labdát kapott, gyönyörű cselsorozattal betört a büntetőterületen belülre, s miután a kapust is elfektette az üres kapuba emelt (0-4).

90. perc: Kapic ívelt be szabadrúgást a máltai kapu elé, Dragóner visszafejelte a labdát, amit Rósa közelről a léc alá bombázott (0-5).