Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-bajnokság második fordulójának keddi (illetve a Barcelona furcsa kezdési időpontja miatt szerdai) fordulójában mindkét sztárcsapat szenvedett. A Real Madrid a hajrában mentett pontot Nunez fejesével, míg a Barcelona megmentője a brazil Ronaldinho volt.

Beckham életveszélyes szabadrúgásait és Michel Salgado előretöréseit leszámítva hihetetlen impotens futballt mutatott be a Real Madrid labdarúgócsapata a Villerreal elleni bajnokin. A Primera División második fordulójában a királyi gárda csupán egy késői fejessel tudott pontot menteni, igaz helyzetei alapján rászolgált az egy pontra.

A madridiak főleg az első negyvenöt percben mutattak be indifferens játékot, csupán két helyzetet lehetett feljegyezni, mindkettőt a hazai Jose Mari jóvoltából. A Real részéről Beckham a 39. percben megeresztett szabadrúgás érdemelt említést, illetve az a tény, hogy a francia karmester, Zinedine Zidane megsérült, le kellett cserélni, s játéka kérdésessé vált a hét végi Eb-selejtezőn is.

A második félidőt Francisco Pavon, majd az előre húzódó Michel Salgado kapufái vezették be, ám gólt mégis a hazaiak szereztek. A 68. percben az egy perccel korábban pályára lépő új szerzemény, Sonny Anderson kapott remek indítást, s a tizenhatos bal oldali vonalától, kisodródva, ballal küldte kapura, ami a meglepett Iker Casillas felett a kapu bal oldalába vágódott (1-0). Érdekesség, hogy a találkozón ez volt Anderson első labdaérintése...

Rákapcsolt a Madrid, Reina kapus kétszer is bravúrral tornázta ki Beckham aktuális szabadrúgását. S amikor már mindenki elkönyvelte a hazai sikert, az angol középpályás szögletből pazar módon varázsolta a labdát Nunez fejére, aki hét méterről a bal felső sarokba bólintott (1-1.)

Éjfél után öt perccel indult útjára a labda Barcelonában, ám hiába trükközött a katalán klub, gyakorlatilag mindegy volt, mikor kezdődik a Sevilla elleni bajnoki. A Barca holland válogatott légiósai hiányoztak ugyanis mérkőzésről. A katalánok azért választották a meglehetősen szokatlan időpontot, hogy a külföldi válogatottak még pályára léphessenek a Sevilla ellen.

A holland szövetség azonban már keddre hazarendelte Patrick Kluivertet, Marc Overmarst, Michael Reizigert, Philip Cocut és Giovanni van Bronckhorstot a szombati, Ausztria elleni Európa-bajnoki selejtező előtt. (A bajnoki találkozóra eredetileg kedden került volna sor, de a Sevilla előtte vasárnap játszott az Atletico Madriddal (1-0), és a spanyol előírások szerint két bajnoki összecsapás között legalább két napnak kell eltelnie.)

A barcelonaiak az Eb-selejtezőkön szereplő játékosok közül még így is számíthatnak a török kapusra, Rüstü Recberre, továbbá a portugál támadóra, Ricardo Quaresmára. A találkozó aztán nem úgy alakult, ahogy a Barcelona szerette volna, a vezetést a 9. percben Reyes büntetőből szerezte meg, s a hazaiaknak Ronaldinho révén csupán az egyenlítésre futotta.

A 2. forduló keddi eredményei:
Villarreal - Real Madrid 1-1 (0-0)
gól:
Sonny Anderson (71.), illetve Nunez (86.)

Osasuna - Valencia 0-1 (0-0)
gól:
Baraja (49.)

Real Sociedad - Celta Vigo 1-1 (1-0)
gól:
Kovacevic (38.), illetve Milosevic (63.)

Barcelona - Sevilla 1-1 (0-1)
gól:
Ronaldinho (59.), illetve Reyes (9., büntetőből).