Vágólapra másolva!
Nyáron debütált az élvonalban edzőként Pintér Attila, a Ferencváros hajdani válogatott középhátvédje, ráadásul sikeresen. A Sopron fiatal, 37 éves szakvezetőjét két alkalommal mégis kritizálták a kollégák túlzottan védekező taktikája miatt.

A debreceni eset után mindez legutóbb Szombathelyen esett meg Pintérrel, aki az [origo] megkeresésére értékelte a történteket.

"Jóllehet, a Debrecen és a Haladás meccs után idegesített edzőtársaim érve csapatuk sikertelenségére, ám én lennék a legbutább ember, ha ezekre indulattal reagálnék" - kezdte Pintér. "Jó néhány volt válogatott labdarúgó és edző megtette ezt helyettem, nevezetesen, a jó szakember elsősorban a saját munkájára, saját csapatára koncentrál. Ehhez annyit tennék hozzá, hogy ha az olasz vagy a német válogatott hasonló stílusú futballal világbajnokságot tud nyerni, akkor a Sopronnak ne legyen már szégyen kicsiben követni ezt a taktikát. Amennyiben a kritikusok szerint ez antifutball, lelkük rajta. Mi nem teszünk mást, magunkat készítjük fel, nem foglalkozunk az ellenféllel. Remélem, Sopronban a munkánk meghozza a várt eredményt, a végjátékban kell pontosabbnak lennünk, ebben az esetben szép sikereket érhetünk el. A bennünket, pontosabban a taktikánkat ért támadásokra azért annyit mégiscsak elmondanék, hogy a kritizálók csapataival szemben négyszer annyi helyzetünk volt, mint nekik. Nem haragszom senkire, csupán annyit kérek, mindenki foglalkozzon a saját csapatával. Mi is ezt tesszük Sopronban."

Bánki József