Vágólapra másolva!
Remekül szerepel a bajnokságban, és a Magyar Kupában is versenyben van még a Matáv-Sopron, amely utóbbi sorozatban a Vasassal mérkőzik a legjobb négy közé jutásért. Az Arany Ászok Ligában pedig vasárnap a bajnok MTK-t győzte le Pintér Attila együttese, azaz mostanság csupa mosolyt látni a soproni futballszurkolók arcán, s a tréner sem fukarkodott a dicsérő szavakkal csapatát illetően.

- Mivel korábban olykor túlzottan védekező stílusúnak tartották csapatát, az MTK elleni győzelem után elégedettséggel töltötte el, hogy a gárda kezdeményezőkészségét is dicsérték? - kérdeztük Pintér Attilát.
- Nem foglalkoztam túl sokat a korábbi kritikákkal, inkább minden erőmmel a csapatomra koncentráltam. Így volt ez az MTK elleni meccsen is, amelyen abszolút ráerőltettük akaratunkat a kék-fehérekre. Még 2-1 után sem éreztem veszélyeztetettnek a sikerünket, hittem, hogy nem egyenlíthet az MTK. Játékosaim nagyon akartak, sokat futottak, ezért teljesen megérdemelt a győzelmünk, amelynek értékét növeli, hogy fegyelmezett, jó erőkből álló csapat ellen értük azt el. Mi több, még azt is kibírtuk, hogy mi nem rendelkeztünk olyan hatékony cserelehetőségekkel, mint az MTK - s itt nem csak arra gondolok, hogy a kék-fehérektől érkezett játékosaimra a megállapodás alapján ezúttal nem számíthattam -, ráadásul sérülések is nehezítették a helyzetünket. Ezért is külön értékes a vasárnapi siker.

- Mennyire nőtt meg az "étvágy" a remek szerepléssel, elvégre, ha megnyerik az elmaradt, Békéscsaba elleni meccsüket, feljöhetnek a második helyre?
- Nem tekintünk nagyon előre, mindig a soron következő mérkőzésre összpontosítunk. Jelenleg például az Újpest elleni bajnokira koncentrálunk. Ugyanakkor tény, a csapat hétről hétre a maximumot nyújtja, amiért dicséret illeti a játékosokat, remélem, ez a lendület a bajnokság végéig kitart.

- Mi az, amiben elsősorban javulniuk kellene?
- A kapu előtti frissességben, azaz a helyzetkihasználásban, hiszen a ziccereknél nem mindig hozunk megfelelő döntéseket.

- Mivel a Magyar Kupában a legutóbbi két fellépésükön is hosszabbításra kényszerülve megszenvedtek a továbbjutásért, adja magát a kérdés, mit szólt, amikor megtudta, hogy a Vasassal kerültek szembe a négy közé jutásért?
- Már a sorsolás előtt megfogalmaztuk a célunkat, nevezetesen, hogy bárki legyen az ellenfél, tovább kell jutnunk. Tudtuk, nem kívánságműsor ez, így örömöt és csalódást sem éreztem, amikor megtudtam, hogy a Vasassal játszunk az elődöntőért. Bizonyára a piros-kékek is mindent megtesznek a továbbjutásért, ám nekünk is ez a célunk, azaz biztosan harcos kilencven percet láthatnak a szurkolók jövő márciusban. Egyébként engem az sem zavar, ha mint az elmúlt két kupameccsünkön, ezúttal is hosszabbításra kerül sor, a lényeg, hogy mi játszhassunk a döntőbe jutásért.

Bánki József