Vágólapra másolva!

A csoport

Bayern - Lyon 1-2

Celtic - Anderlecht 3-1

Az Olympique Lyontól elszenvedett 2-1-es hazai vereségével roppant nehéz helyzetbe került a Bayern München a labdarúgó Bajnokok Ligájában, ugyanis két fordulóval a csoportküzdelmek vége előtt a bajor gárda csak a harmadik helyen áll az A jelű négyesben.

A német sztáregyüttes tagjainak és vezetőinek különösen fájó lehet, hogy szerdán az a Giovanne Elber rúgta kapujukba a mindent eldöntő gólt, akit nyáron tulajdonképpen elküldtek a csapattól.

"Ez őrület! Új csapatom színeiben eddig még eredménytelen voltam a BL-ben, s most éppen a Bayern ellen szakítottam meg a rossz sorozatot. Hat évig éltem Münchenben, így nagyon furcsa volt most ellenfélként visszatérni ide. A vendégöltözőben néha olyan érzés tört rám, mintha rossz szobában lennék" - nyilatkozta a 31 éves brazil csatár.

"Úgy gondolom, nem egyedül miatta kaptunk ki, bár az valóban rossz érzés, hogy épp ő rúgta nekünk a második gólt" - mondta komoran a hazaiak trénere, Ottmar Hitzfeld.

A másik találkozón a skót Celtic Glasgow az első félidőben nyújtott remek produkciójának köszönhetően fölényesen győzött 3-1-re a belga Anderlecht ellen, s ezzel hat pontjával a Lyon mögött a második a csoportban.

B csoport

Inter - Lokomotiv 1-1

Arsenal - Dinamo 1-0

Az angol Arsenal az ukrán Dinamo Kijev ellen az utolsó percekben kiharcolt 1-0-s hazai sikerének köszönhetően életben tartotta továbbjutási esélyeit a B csoportban, ám még mindig nehéz helyzetben van, hiszen utolsó a kvartettben.

A londoni együttes 80 percen keresztül szenvedett, majd az utolsó tíz percben hatalmas energiákat mozgósítva beszorította ellenfelét, amelynek eredményeként a védő Ashley Cole megszerezte a győztes gólt.

"Végig hittem a győzelemben, mert a fiúk nagy akarással játszottak. Megmaradtak az esélyeink, s ez a legfontosabb. Következik az Inter elleni idegenbeli rangadó, amelyen győznünk kell" - nyilatkozta a lefújást követően Arséne Wenger, az angolok francia edzője.

A csoport milánói mérkőzésén a gyengén játszó Internazionalénak nem sikerült visszavágnia a legutóbbi fordulóban elszenvedett 3-0-s vereségért az orosz Lokomotiv Moszkvának, s az 1-1-es döntetlen is inkább az olasz csapatra nézve hízelgő.

"Csalódott vagyok a mutatott produkciónk miatt. Az elmúlt két meccsünkön, a Roma és a Chievo ellen is jól teljesítettünk, ezért úgy gondoltam, hogy túl vagyunk a nehéz időszakon, ám ezen a találkozón megint nem ment a játék" - mondta komoran Alberto Zaccheroni, a négyest hét pontjával még mindig vezető olasz gárda trénere.

Életben maradt az Arsenal/sport/focivilag/bl/20031105baszkfoldon.html?pIdx=1