Vágólapra másolva!
Szombaton és vasárnap összesen hét barátságos labdarúgó-mérkőzést játszanak Európában, s öt helyszínen nyolc Európa-bajnoki résztvevő lép pályára. A legnagyobb érdeklődés szombaton Gelsenkirchenre, vasárnap pedig Manchesterre irányul, a német-francia, illetve az angol-dán párharcra.

A világbajnoki ezüstérmes és az Eb-címvédő randevújának patinás múltja van: most kerül sor a 22. találkozóra. A mérleg kiegyenlített: 9 francia, 8 német győzelem, valamint 4 döntetlen született eddig, a gólkülönbség 39-35 a mostani vendéglátó javára.

Az angol-dán meccs előtt a hazaiak helyzete a nehezebb, mivel Sven-Göran Eriksson csatárgondokkal küszködik. Egyelőre csak a liverpooli Emile Heskey egészséges, a többiek kisebb sérüléssel bajlódnak. Az angolok 11 találkozót nyertek, 4 döntetlen mellett 4-szer vereséget szenvedtek mostani riválisukkal szemben, a gólkülönbség 35-20.

Teplicében a csehek a kanadaiakat fogadják, s Karel Poborsky 90. alkalommal lép pályára a válogatottban, ezzel beállítja Zdenek Nehoda csúcsát.

Vasárnap Anconában az olaszok a románokat fogadják, s feledtethetik a szerdai 3-1-es varsói vereséget. Giovanni Trapattoni szövetségi kapitány dolgát azonban nehezíti, hogy a nászírijai merénylet miatt napok óta gyászol az ország, s ez alól természetesen a futballisták sem jelentenek kivételt.

Szombat:
Albánia - Észtország, Tirana 16 ó
Csehország - Kanada, Teplice 17
Németország - Franciaország, Gelsenkirchen 20.30
Portugália - Görögország, Aveiro 22.15

vasárnap:
Lengyelország - Szerbia és Montenegró, Plock 17.15
Anglia - Dánia, Manchester 18
Olaszország - Románia, Ancona 20.45