Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) döntése értelmében Ryan Giggs, a walesi válogatott középpályása pályára léphet az Oroszország elleni Európa-bajnoki pótselejtező szerdai visszavágóján. Piros, illetve sárga lapok miatti eltiltás következtében egyébként 12 játékos nem léphet pályára a szerdai visszavágókon.

A Manchester United villámgyors játékosa a szombati, moszkvai összecsapás második félidejében egy szögletrúgás előtt lekönyökölte ellenfelét, ám a portugál játékvezető, Lucilio Batista nem vette észre az esetet.

A mérkőzés után az oroszok eljutatták a televíziós felvételeket az UEFA illetékeseinek, és kérelmezték a szigetországi futballista eltiltását. Az UEFA szóvivője a szövetség honlapján elmondta, hogy tanulmányozták a videót, de az esetet csak december 4-én vizsgálják ki. A Wales-Oroszország mérkőzést a cardiffi Millennium-stadionban játsszák.

Ami a valódi "bűnösöket" illeti, piros, illetve sárga lapok miatti eltiltás következtében 12 játékos nem léphet pályára szerdán. A büntetések a legérzékenyebben a törököket érintik, a világbajnoki bronzérmes válogatottból a kapus Rüstü, a védő Fatih és a középpályás Emre sem szerepelhet a lettek ellen Isztambulban.

Az eltiltottak:
piros lap miatt: Emre (török)
sárga lap miatt: Rüstü, Fatih (mindkettő török), Lobanovs (lett), Stam (holland), Dailly (skót), Mosztovoj, Ovcsinnyikov (mindkettő orosz), Marchena (spanyol), Berg (norvég), Siljak (szlovén), Olic (horvát).

Az UEFA döntése értelmében egyébként a pótselejtezők szerdai visszavágóján - ha szükséges - az ezüstgól-szabályt alkalmazzák, a hosszabbításban pedig már nem számít az idegenben lőtt gól. Amennyiben a 90 perc leteltével nem dől el a továbbjutás kérdése, következik a kétszer 15 perc ráadás. Az ezüstgól-szabály szerint - ha találat is születik a hosszabbítás első félidejében - a játékrészt mindenképpen befejezik. Ha még mindig nem dőlt el, melyik csapat szerepelhet az Eb-n, jön a második negyedóra, majd végső esetben a 11-esek határoznak a győztesről.

Az Eb-csoportok sorsolására november 30-án kerül sor Lisszabonban. A kontinensbajnokságot jövőre június 12. és július 4. között rendezik.