Vágólapra másolva!
Nagy meglepetésre a végső sikerre is esélyesnek tartott nigériai labdarúgó-válogatott vereséget szenvedett a marokkói csapattól a Tunéziában zajló Afrikai Nemzetek Kupája keddi játéknapján. A Dél-afrikai Köztársaság Nomvete duplájával 2-0-ra legyőzte Benint.

A Dél-afrikai Köztársaság keretéhez tartozó MacBeth Sibaya hazarepült, mivel a napokban elhunyt a testvére. A középpályás emiatt már nem vehette ki részét kedden a Benin elleni 2-0-s győzelemből. Sibaya azt tervezi, hogy február 4-én már pályára lép, az utolsó csoportmérkőzésen Marokkó lesz az ellenfél.

Mohsen Salas, Egyiptom vezetőedzője szerint a legkiválóbb állóképességű csapatnak van esélye a végső győzelemre. A vasárnap Zimbabwe felett 2-1-es győzelmet arató egyiptomi gárdának ismét nagy erőfeszítéseket kell tennie ahhoz, hogy diadalmaskodjon az Algéria elleni mérkőzésen is. "Egy ilyen kupasorozatban a legnehezebb feladat a játékosok fizikai állapotának magas szinten tartása. Már az edzőtáborban azon dolgozunk, hogy a csapat kondíciója a lehető legjobb legyen. A végkimerülésig futtatom játékosaimat, így a mérkőzéseken nem jelenthet gondot iramot diktálni" - nyilatkozta Salas mester.

D csoport, 1. forduló:
Marokkó - Nigéria 1-0 (0-0)
gól: J. Hadzsi (77.)
Juszef Hadzsi az 59. percben csereként lépett pályára.

Dél-afrikai Köztársaság - Benin 2-0 (0-0)
gól: Nomvete (58., 76.)
Nomvete a 45. percben büntetőt hibázott.

A szerdai mérkőzések:
A csoport:
Guinea - Ruanda 14 ó
Tunézia - Kongói Demokratikus Köztársaság 16.15 ó