Vágólapra másolva!
Ahogy ígérte, Lothar Matthäus szövetségi kapitány találkozott és egyeztetett Róth Antallal, az U21-es válogatott szakvezetőjével.

- A megbeszélésen szóba kerültek az egykori válogatottbeli találkozóik? - kérdeztük Róth Antalt.
- Ezúttal erről nem esett szó, persze mindketten emlékszünk a hamburgi fellépésre, amikor Péter Zoli góljával 1-0-ra nyertünk a németek ellen, mint ahogy a budapesti 1-1 is örök emlék, legalábbis nekem. A múlt heti találkozónkon elsősorban az utánpótlás-együttesből a nagyválogatottban számításba vehető játékosokról beszéltünk.

- Mire jutottak, ki kerülhet be Matthäus keretébe?
- Többen, ugye, már kiöregedtek a csapatból, a legújabb utánpótlás-válogatottból csak az MTK játékosára, Juhász Rolandra számít Matthäus, aki egyébként jelezte, csak akkor visz el tőlem futballistát, ha szerepelteti is. Kispadra nem akar kikérni senkit.

- Kizárólag személyi kérdések kerültek szóba?
- Nem, azért a sportág általános helyzetéről is beszélgettünk, és a további munkakapcsolatunkról is. Egy biztos, lesz munkánk bőven, Matthäusnak és nekem is.

- Az új utánpótláscsapat mikor lép legközelebb pályára?
- Február tizennyolcadikán, amikor az A válogatott Cipruson szerepel, mi Skóciában mutatkozunk be. A keretet a jövő héten jelölöm ki, s magam is kíváncsin várom, milyen játékot nyújtunk a skótok ellen.

Bánki József