Vágólapra másolva!
Hétközi fordulóval folytatódik az angol labdarúgó-bajnokság, az éllovas Arsenal kedden, míg üldözője, a címvédő Manchester United szerdán lép pályára, mindkét gárda hazai környezetben.

A fővárosi csapat szombaton könnyed, kétgólos győzelmet aratott a kiesés ellen küzdő Wolverhampton Wanderers otthonában, s ezúttal is meglepetést jelentene, ha nem gyűjtené be a három pontot, ellenfele ugyanis a középmezőnyhöz tartozó Southampton lesz.

A MU a 13. helyen álló, Ligakupa-döntős Middlesbrough-t fogadja, s a papírforma alapján ez a meccs is egyértelmű hazai sikert ígér. A bajnokság első felében az Arsenal és a Manchester United egyformán 1-0-ra győzött soros ellenfele otthonában.

A sereghajtó Leeds United a Wolverhamptont fogadja, a klub szurkolóit azonban most még ennnél is jobban foglalkoztatja, hogy azonnali hatállyal felbontotta David Batty volt válogatott labdarúgó szerződését. A még ma is a szurkolók egyik kedvencének számító 35 éves középpályás kontraktusa a nyáron járt volna le az Elland Roadon. A mostani döntést Eddie Gray megbízott vezetőedző hozta meg, mivel már nem számított a rutinos futballistára.

"Beszéltem erről Daviddel, elmondtam a véleményemet" - mondta a tréner. Batty 1987-ben került a klubhoz, s több mint 350 mérkőzésen erősítette a csapatot. Az 1991-1992-es szezonban bajnoki címet ünnepelt, majd a Blackburn Roversszel az 1994-1995-ös pontvadászatban ismét aranyérmes lett. Később a Newcastle Unitedhez igazolt, 1998-ban pedig 4,4 millió fontért újra Leedsbe szerződött. A mostani bajnokságban csak 12 alkalommal játszott, s január 7-e óta nem került a kezdőcsapatba.