Vágólapra másolva!
A téli átigazolási időszak talán a Primera Divisiónban telt el a legnyugodtabban, itt történt a legkevesebb mozgás a játékospiacon. A csapatok majd fele, összesen kilenc gárda egyáltalán nem igazolt új labdarúgót, és a többiek sem vitték túlzásba a dolgot, inkább a feleslegesnek tartott focisták továbbadása (elsősorban a második vonalba) volt a jellemző.

A sztárcsapatok közül egyedül az FC Barcelona kerete bővült új játékossal, igaz, a katalánokra rá is fért az erősítés, hiszen a csapatnak nem nagyon ment a játék. A változatosság kedvéért a Barca egy holland labdarúgót igazolt, de a szurkolók ezúttal elégedettek voltak a transzferrel, hiszen Edgar Davids kompromisszumot nem ismerő játékstílusa a lehető legjobbkor jött a gránátvörös-kékeknek. A középpályás egyelőre kölcsönbe érkezett a Juventustól, de a Barcának a nyáron elővásárlási opciója lesz a focistára, amennyiben elégedettek vele - és egyelőre úgy tűnik, hogy ez a helyzet. A beilleszkedés persze nem lehetett nehéz a szemüveges focista számára, elvégre a keretben öt honfitársa is van, nem beszélve az edzőről, Frank Rijkaardról.

A legnagyobb összeget a Villarreal CF fizette ki, amely közel hárommillió eurót adott az argentin Boca Juniorsnak azért, hogy Sebastián Battaglia játékjogának felét megszerezze. A friss Világkupa-győztes középpályás megszerzése nagy fogásnak számít a klub számára, amely pár éve Martín Palermót igazolta le hasonlóképpen a Bocától. Battaglia esetében tovább növelte a transzfer előnyeit, hogy a játékos felmenői révén olasz útlevéllel is rendelkezik, vagyis nem számít EU-n kívüli idegenlégiósnak.

Leginkább az RCD Espanyol kerete változott, hiszen a kiesés ellen küzdő barcelonaiak megváltak Raúl Molinától és Adrián Jesús Bastíától (mindketten a nyáron érkeztek a klubhoz), igazoltak viszont négy új focistát. Musztafa Hadzsi az utolsó pillanatban érkezett az angol Aston Villától, így ő egyelőre nem mutatkozott be, de a másik három friss igazolásra eddig nem lehet panasz. Grégory Vignalt ugyan a második mérkőzésén kiállították, de az egykori közönségkedvenc Mauricio Pochettino stabilitást adott a védelemnek, a román Claudiu Raducanu pedig rögtön az első találkozóján győztes gólt ért el. A barcelonaiaknak persze így is nehéz lesz kivívniuk a bennmaradást, de legalább az utolsó pozíciót sikerült elhagyniuk.

A sereghajtó Real Murcia is igyekezett megerősíteni keretét, és a klub a dél-amerikai focistákba, egészen pontosan két argentinba és két ecuadoriba helyezte bizalmát. Előbbi kettő országhatáron belülről érkezett, elvégre a középpályás Leonel Gancedo a CA Osasuna, a kapus Roberto Óscar Bonano pedig az FC Barcelona tartalékjai között sínylődött, utóbbi kettő viszont egyenesen a szubkontinensről tette át székhelyét: Carlos Juárez az Emelecben, Iván Hurtado pedig a Barcelona SC-ben futballozott.

A kiesés elől menekülő többi gárda sem maradt ki a sorból: a Celta Vigo a Partizan Beograd csapatkapitányát, Szasa Ilicset, illetve a chilei Mauricio Pinillát gyűjtötte be (utóbbi hivatalosan az FC Internazionale focistája volt, de kölcsönben a Chievo Veronában szerepelt); a Real Zaragoza a Barcától elküldött csatárt, Danit (aki egykoron már szerepelt a zaragozaiaknál), valamint az Atlético Madrid középpályását, Movillát szerezte meg; a CD Albacete kölcsönvette az FC Barcelona védőjét, Fernando Navarrót, valamint a brazil Santos FC középpályását, Fábio Pereira da Cruzt, művésznevén Fabianót.

Az átigazolások:
Zuhaitz Gurrutxaga (h, Real Sociedad, Algeciras), Mikel Alonso (kp, Real Sociedad, CD Numancia), Raúl Molina (cs, RCD Espanyol, Recreativo Huelva), Adrián Jesús Bastía (kp, RCD Espanyol, Racing Club), Mauricio Pochettino (h, Girondins Bordeaux, RCD Espanyol), Grégory Vignal (h, Stade Rennes, RCD Espanyol), Claudiu Raducanu (cs, Steaua Bucuresti, RCD Espanyol), Musztafa Hadzsi (kp, Aston Villa, RCD Espanyol), Sebastián Battaglia (kp, Boca Juniors, Villarreal CF), Xisco (cs, Villarreal CF, CD Numancia), Fábio Pereira da Cruz, "Fabiano" (kp, Santos FC, CD Albacete), Fernando Navarro (h, FC Barcelona, CD Albacete), Cacá (cs, CD Albacete, Académica Coimbra), Pinheiro (kp, CA Osasuna, Atlas), Leonel Gancedo (kp, CA Osasuna, Real Murcia), Carlos Merino (kp, Athletic Bilbao, CD Numancia), Edgar Davids (kp, Juventus FC, FC Barcelona), Patrick Andersson (h, FC Barcelona, Malmö FF), Roberto Bonano (k, FC Barcelona, Real Murcia), Valentio Sergio Pachón (cs, Real Valladolid, Getafe), Diego Figueredo (kp, Olimpia Asunción, Real Valladolid), Andrija Delibasics (cs, Partizan Beograd, RCD Mallorca), Guillermo Pereyra (kp, River Plate, RCD Mallorca), George Finidi (kp, Ipswich Town, RCD Mallorca), Edu Moya (kp, CD Tenerife, RCD Mallorca), Raúl Martín (kp, RCD Mallorca, CD Tenerife), Szlobodan Komljenovics (h, Real Zaragoza, Wacker Burghausen), Paco (h, Real Zaragoza, Rayo Vallecano), Dani (cs, FC Barcelona, Real Zaragoza), José María Movilla (kp, Atlético Madrid, Real Zaragoza), Jaíme (kp, RC Deportivo, Hannover '96), Mauricio Pinilla (cs, Chievo Verona, Celta Vigo), Szasa Ilics (kp, Partizan Beograd, Celta Vigo), Carlos Juárez (cs, Emelec, Real Murcia), Iván Hurtado (cs, Barcelona SC, Real Murcia), José Reyes (cs, Sevilla FC, Arsenal FC), Víctor Salas (kp, Sevilla FC, Almería), Luis Gil (kp, Sevilla FC, Elche), Féderico Magallanes (cs, klub nélküli, Sevilla FC), Rubén Olivera (cs, Juventus FC, Atlético Madrid), Javi Moreno (cs, Atlético Madrid, Bolton Wanderers), Mirszad Hibics (h, Atlético Madrid, visszavonult), Sergio Aragonéses (k, Getafe, Atlético Madrid), Rubén (h, Real Madrid, Borussia Mönchengladbach).