Vágólapra másolva!
Harc volt, futball nem - röviden így lehetne összefoglalni a vasárnapi, gól nélküli döntetlenre végződött Sopron-Ferencváros bajnoki mérkőzést. A szokottnál is hevesebb küzdelmet viszont a kiosztott nyolc sárga lap is jelzi, amiben a fővárosi zöldek "nyertek" 5-3-ra, aminek persze korántsem örülnek az Üllői úton. Főként, hogy a ZTE elleni hét végi bajnokit immáron harmadik sárgás figyelmezetése miatt Lipcseinek és Dragónernek is ki kell hagynia.

- A pályán belülről is olyan "nyűgös" volt a meccs, mint amilyennek kintről tűnt? - kérdeztük Lipcseit.
- Az eleinte jeges, majd később sáros talaj eleve meghatározta a meccs jellegét, ezen a pályán ugyanis folyamatos játékra nem nyílt lehetőség, a test test elleni küzdelemre viszont igen, s benne mind a két csapat helytállt. Egyébként sokat vacilláltunk a meccs előtt, hogy milyen futballcsukában lépjünk pályára, hat cipőt is kipróbáltunk, végül a kisebb facsavarral kiegészített gumistoplis mellett döntöttünk. A jeges pályán aztán így is estünk-keltünk, így aztán mindkét csapat elsősorban a biztonságra ügyelt.

- Vagyis igazságosnak tartja a döntetlent?
- Igen, jóllehet a Sopronnak nem akadt ziccere, mi viszont egyszer-egyszer eljutottunk a hazaiak kapujáig.

- A sok sárga lapot is a talaj számlájára írják?
- Egyértelműen, no meg a harcos szellemünknek. Ami bosszant, hogy Dragóner Attilával a harmadik sárgánk miatt kénytelenek leszünk kihagyni a hét végi ZTE elleni bajnokit. Ettől függetlenül úgy érzem, tizenhét mérkőzésen összegyűjteni három sárga lapot nem tragikus arány, meg különben is, most, az alapszakaszban hagyjunk ki inkább egy meccset, mint a rájátszásban. Azért a következő fellépéseken is jó lesz vigyázni, mert Tököli, Bognár és Kapic is veszélyeztetve van, egy újabb sárgával nekik is pihenniük kellene. Noha elég erős a keretünk, azért nyilván nem lenne túl jó, ha egyszerre négy-öt játékos is hiányozna a kezdőcsapatból. Persze a mai Fradinak bármilyen összeállításban csak is a győzelem lehet a célja.

Bánki József