Társoldalunk:

Elhunyt Hoffer József

Életének 83. évében elhunyt Hoffer József, a magyar labdarúgó-válogatott egykori szövetségi kapitánya, az MTI sportszerkesztőségének volt vezetője.

Forrás: MTI
Fotó: MTI

Hoffer József élvonalbeli futballistából vált a hazai sportújságírás egyik legelismertebb alakjává, de az MTI-ben betöltött felelős beosztása mellett sem lett hűtlen kedvenc sportágához: 1970-71-ben 13 hónapon keresztül tevékenykedett szövetségi kapitányként - 10 mérkőzésen irányította a válogatottat -, s korábban világrekordnak számító ideig - 1953 és 1967 között - foglalkozott a legjobb hazai ifjúsági játékosokkal, akik közül 55-en később a felnőtt nemzeti tizenegyben is pályára léptek.

1950-től 35 esztendőn keresztül vezette a Magyar Távirati Iroda sportszerkesztőségét. Nyolcvanadik születésnapja alkalmából - elsőként a hírügynökség történetében - az MTI Örökös Tudósítója emlékgyűrűt vehette át.

Szakíróként is letette névjegyét, 1957 és 1968 között a Labdarúgás című lap főszerkesztőjeként dolgozott, emellett ő a szerzője az Aranylabdások - aranycipősök című könyvnek. Életművéért 1994-ben megkapta az újságírók Aranytoll kitüntetését.

Temetéséről később intézkednek.