Vágólapra másolva!
Alaposan megviselte az elmúlt hetek sikertelensége a Real Madrid labdarúgóinak és vezetőinek idegeit. A szurkolók haragja elől a La Manga üdülőhelyre visszavonult sztárcsapat helyzetéről a Marca ezzel a címmel számolt be: "Háború a galaxisban!"

Miután a keddi edzésen megjelent drukkerek kifütyülték a galaktikusnak nevezett klasszisokat és egy "Nektek szajhák és pénz, nekünk lemondás, elkeseredés" feliratú transzparenssel is tudomásukra hozták véleményüket, Jorge Valdano sportigazgató és a menesztéstől fenyegetett Carlos Queiroz vezetőedző úgy döntött, hogy péntekig elzárja az együttest a külvilág elől.

A játékosok szerint azonban nem ez a legszerencsésebb megoldás: "Ha a szurkolóknak problémájuk van velünk, álljunk eléjük és beszéljük meg velük. Ez értelmesebb, mint elmenekülni" - vélekedett a sztárok többsége.

Roberto Carlos ehhez hozzátette: "A problémákat meg kell oldani". Több spanyol lap arról számolt be, hogy az ideges sztárok közül az edzésen Michel Salgado Raúllal, Solari pedig Figóval veszett össze.

Meglepő eredményt hozott a Marca körkérdése: a szurkolóknak már csak 19 százaléka véli úgy, hogy a Real lesz a bajnok, 62 százalék szerint a jelenlegi éllovas Valencia szerzi meg az aranyérmet.

Az utóbbi évek legnagyobb válságát élő királyi gárdát a spanyol Király Kupa elvesztése, a Bajnokok Ligája-búcsú és az Osasunától elszenvedett 3-0-s vereség - amelynek következtében lecsúsztak az első helyről - után újabb csapás fenyegeti. Ha ugyanis megtörténik az a szégyen, hogy a Real csak a harmadik helyen végez a bajnokságban és így selejtezőt kell játszania a BL-ben, lemondhat a nyárra tervezett amerikai, kínai és japán túráról. Márpedig ez 30 millió euró kiesést jelentene.