Vágólapra másolva!
Sonny Anderson és Roger találataival sima, 2-0-s győzelmet aratott a spanyol Villarreal a skót Celtic ellen az UEFA-kupa negyeddöntőjének visszavágóján, így 3-1-es összesítéssel jutott a legjobb négy közé. Elődöntőbe jutott az Intert búcsúztató Marseille, a Valencia és a Newcastle is. 

UEFA-kupa, negyeddöntő, visszavágó
Villarreal (spanyol) - Celtic (skót) 2-0 (1-0)
vezette: De Santis (olasz)
Villarreal: Reina - Belletti, Coloccini, Ballesteros, Arruabarrena - Battaglia, Josico, Roger, Riquelme - José Mari (Javi Venta, 86.), Sonny Anderson
Celtic Glasgow: Marshall - Agathe, Balde, Varga, Valgaeren - Lennon, Pearson (Wallace, 72.), Petrov, McNamara, Miller (Smith, 72.) - Larsson
gól: S. Anderson (6., ), Roger (68.)
továbbjutott: a Villarreal, 3-1-gyel

A nap első párharcára az El Madrigalban került sor, ahol a spanyol Villarreal a skót Celticket fogadta. A hazai együttesben ismét pályára léphetett José Mari, míg Guayre is felépült sérüléséből, s leülhetett a kispadra. A vendégeknél Thompson eltiltása miatt hiányzott a megszokott kezdő tizenegyből, helyén Pearson kezdett, de ott volt a pályán Miller is. Ami nagy hátrányt jelentett a Keltáknál, az a sérült Sutton hiánya.

Az első mérkőzés 1-1-es eredménye után meglepetésre már a 6. percben előnyhöz jutott a Villarreal: Belletti a vendégtérfél jobb oldaláról ívelt előre, Marshall kapus nem tudta, kiinduljon, vagy sem, így a lehető legrosszabb megoldást választva megtorpant az ötösön, a felugró Sonny Anderson pedig megelőzve Baldét átfejelte felette a labdát (1-0).

Hatalmas lendülettel játszott a hazai együttes, a lomha Celtic-védők csak szemmel kísérték a mozgékony csatárokat, szerencséjükre komoly helyzet nem alakult ki. A skót együttes helyzetbe is alig került, a 25. percben Varga bombázta szét sorfalat egy nagyon kecsegtető szabadrúgásból, négy perccel később McNamara esett el gyanús körülmények között a büntetőterületen belül, de De Sanctis sípja néma maradt.

A 33. percben jött az első veszélyes szituáció Reina kapuja előtt, ekkor McNamara beadását Pearson fejelte léc fölé.

A második játékrészt ugyanabban az összeállításban kezdte a két csapat, az 51. percben Henrik Larsson gyenge fejese okozott riadalmat, ugyanis a berobbanó játékostárs majdnem elcsípte a bal kapufánál.

A félidő közepén Pearson "pillanatai" következtek, a középpályás csak a szerencsének, és az olasz bíró jóindulatának köszönhette, hogy a pályán maradhatott, miután először Bellettit, majd Andersont tette hidegre.

A 68. percben alapjaiban változott meg a helyzet, Anderson remek labdát lőtt középre, Roger pedig Valgaeren takarásából, ballal, kapásból bombázott a hálóba (2-0). A hátralévő játékidőben már nem változott az eredmény, az Intertotó-kupából startoló spanyol kiscsapat immáron az UEFA-kupa elődöntőjében folytathatja.

további eredmények:
Internazionale (olasz) - Olympique Marseille (francia) 0-1 (0-0)
vezette: Nielsen (dán)
Inter: Toldo - I. Córdoba, Gamarra, J. Zanetti, F. Cannavaro - C. Zanetti (Lamouchi, 79.), Kily González, Almeyda (Emre B., 46.), Van der Meyde (Recoba, 55.) - Cruz, Martins
Marseille: Barthez - Ferreira, Dos Santos, Beye, Meité - Hemdani, S. N'Diaye, Batlles (Marlet, 53.), Flamini, Meriem - Mido (Vachousek, 83.)
gól: Meriem (74.)
továbbjutott: a Marseille 2-0-lal

Newcastle United (angol) - PSV Eindhoven (holland) 2-1 (1-0)
vezette: Mejuto González (spanyol)
Newcastle: Given - Bramble (O'Brien, 78.), Woodgate, A. Hughes, Bernard - Ambrose (Ameobi, 81.), Jenas, Robert, Speed - Bellamy, Shearer
PSV: Waterreus - Bögelund, Colin, J. de Jong, Bouma - Li Jung Pjo, Van Bommel, Vogel (Vonlanthen, 75.) - Pak Dzsi Szung, Rommedahl (Vennegoor of Hesselink, 47.) - Kezman
gól: Shearer (9.), Speed (66.), illetve Kezman (52., büntetőből)
továbbjutott: a Newcastle 3-2-vel

Valencia (spanyol) - Girondins Bordeaux (francia) 2-1 (0-0)
vezette: Fandel (német)
Valencia: Canizares - Curro Torres, Navarro, Pellegrino, Garrido - Rufete, Albelda (Albiol, 70.), Baraja (Marchena, 57.), Cannobio (Sánchez, 80-) - Angulo, Xisco
Bordeaux: Ramé - Caneira, Planus, Afanou, Basto (Miranda, 84.) - Feindouno (Da Costa, 67.), Eduardo Costa, Celades - Riera, Francia, Deivid (Franco, 67.).
gól: Pellegrino (52.), Rufete (60.), illetve Eduardo Costa (72.)
továbbjutott: a Valencia 4-2-vel.