Vágólapra másolva!
Szerda este a Lyon ellen magabiztosan továbbjutó Porto és a Milan ellen csodát tevő Deportivo csap össze a Bajnokok Ligája második elődöntőjében. A portugálok 1987-ben már elnyerték a trófeát, a galíciaiak azonban először jutottak ilyen messze a sorozatban.

A portugál bajnok háza táján Jankauskas bokasérülése okoz gondot, de a litván támadó felépülésére jó esély van. Carlos Alberto ellenben biztosan visszatér a csapatba - a brazil ifjoncot Jose Mourinho azért hagyta a kispadon hétvégén, mert elkésett az edzésről.

Javier Irrureta, a vendégek mestere sem a legerősebb tizenegyet küldte pályára a Valladolid ellen, meg is lett az eredménye, ugyanis csapatának csak sovány döntetlenre futotta a nem túl acélos lila-fehérek ellen. A Depornál csak Scaloni szereplése kérdéses, az argentin hátvéd erőnléti problémákkal küzd.

"Nyerni jöttünk Portugáliába, de ehhez sokkal jobban kell játszanunk, mint Milánóban, s ha ezt nagyon akarjuk, akkor végre is tudjuk hajtani" - mondta Javier Irureta, a spanyol klub vezetőedzője. "Sokkal jobban kell futballoznunk, mint szombaton, mert különben megint jelentős hátrányba kerülünk. Több játékosom hozzáállásával nem voltam elégedett. Azért nem nyertünk, mert nem koncentráltunk eléggé" - elemezte csapata botlását a tréner.

Jorge Andrade, a Depor középső védője, aki játszott a Portóban is, egy döntetlennel már elégedett lenne: "Az 1-1 megfelelő eredmény lenne. Persze tisztában vagyunk vele, hogy hasonló teljesítményre lesz szükségünk, mint a Milan elleni bravúr során, de ha megint olyan koncentráltan játszunk, mint az olaszok ellen, akkor a Portót is kiverhetjük."

José Mourinho, a portugálok szakvezetője Iruretához hasonlóan nem lehetett túl boldog csapata hétvégi teljesítménye miatt, hiszen az FC Porto is csak döntetlent játszott a Beira Mar otthonában, ám ettől függetlenül három fordulóval a bajnokság vége előtt hat pont az előnye a Sporting Lisboával szemben. "Nem azzal a tudattal fogunk pályára lépni, hogy legalább két-három gólos győzelmet kell aratnunk. Azt hiszem, az 1-0-s siker is tökéletes eredmény lenne" - fogalmazta meg elvárását Mourinho, aki szerint a Deportivónak a középpályája és a csatársora rendkívül erős.

Benny McCarthy, a Porto csatára korábban már keserítette a Depor-szurkolók életét, ugyanis a Celta Vigo tagjaként lőtt már gólt a vetélytárs hálójába, és szerdán is hasonlóra készül: "A Deportivo bizonyította, hogy milyen erős, hiszen a Juventus és a Milan kiejtése nagy fegyvertény. Ha engedjük őket játszani, akkor nem sok esélyünk van, éppen ezért úgy megyünk ki a pályára, hogy beszorítjuk őket a kapu elé."

Bajnokok Ligája-elődöntő, első mérkőzés:
FC Porto (portugál) - Deportivo La Coruna (spanyol) 20.45 ó
vezeti: Markus Merk (német)
A várható kezdőcsapatok:
Porto: Vitor Baia - Ferreira, Costa, Carvalho, Nuno Valente - Costinha, Mendes, Maniche - Deco - Carlos Alberto, McCarthy.
Deportivo: Molina - Manuel Pablo, Naybet, Jorge Andrade, Romero - Victor, Sergio, Mauro Silva - Valerón - Luque, Pandiani.

[origo]/(MTI)