Vágólapra másolva!
Nem csak Angliában dőlt el a hét végén a bajnoki cím sorsa: Belgiumban és Portugáliában is végérvényessé vált az aranyérmes kiléte. Franciaországban itt még nem tartanak, de a Lyon négypontosra növelte előnyét, a PSG pedig feljött a második helyre; Ausztriában pedig a Grazer AK az Austria Wien elleni rangadót megnyerve ugrott az élre.

Anglián kívül még két országban avattak bajnokot a hét végén, és a két eseményben az volt a közös, hogy mind a belga Anderlecht, mind a portugál FC Porto úgy tett szert behozhatatlan előnyre, hogy nem is kellett pályára lépnie, hiszen a rivális hullajtott pontokat.

Belgiumban a brüsszeli gárda elsősorban az ősszel játszott ellenállhatatlanul, és a téli szünetben sokan azt gondolták, hogy a lila-fehérek már hetekkel a bajnoki zárás előtt megszerzik az aranyat. Hogy erre "csak" most került sor, az annak köszönhető, hogy az Anderlecht a tavasszal kicsit kiengedett, és valamivel több pontot hullajtott, aminek köszönhetően az FC Bruges csökkenthette a hátrányát.

A Loki UEFA-kupa ellenfele a hét végén azonban végképp elbukta a küzdelmet, mivel a pénteken lejátszott bajnokiján csak egy döntetlenre volt képes a szintén az élmezőnyben szereplő Excelsior Mouscron ellen. A bruges-iek idegenben is vezetést tudtak szerezni Tim Smolders révén, aki már a tizedik percben betalált, és sokáig úgy tűnt, hogy ez elég lesz a fekete-kékeknek a győzelemhez.

Az utolsó percekben azonban jött a Mouscron gólkirály-jelöltje, Luigi Pieroni, és szezonbéli 26. találatát megszerezve kiegyenlített - ezzel egyben véglegesítve az Anderlect bajnoki címét. A brüsszeliek ezt követően a maguk meccsén a Lierse ellen nem is erőltették meg magukat, megelégedtek egy 1-1-es döntetlennel.

Az FC Porto valamivel elegánsabban járt el, mert - már a bajnoki cím tulajdonosaként - megnyerte a maga mérkőzését. A Bajnokok Ligája elődöntőse számára az Uniao Leiria tette meg azt a szívesség, hogy 1-0-ra legyőzte a második helyen álló Sporting Lisboát, és ezzel lehetetlenné tette a lisszaboniak számára, hogy utolérjék a listavezetőt.

Mindez szombaton, egy nappal a Porto aktuális meccse előtt történt, de ez egyáltalán nem zavarta a Sárkányok drukkereit abban, hogy ne csapjanak kisebbfajta ünneplést a városban. Ez aztán másnap, az FC Alverca elleni bajnoki előtt, alatt és után is folytatódott, a csapat pedig nem okozott csalódást, hiszen ha nehezen is, de legyőzte ellenfelét Bosingwa találatának köszönhetően.