Vágólapra másolva!
Noha május végén valószínűsíthető volt, hogy az FC Chelsea-hez igazol Fernando Morientes, aki a Real Madrid kölcsönjátékosaként az AS Monacóban futballozta végig - remekül - az elmúlt idényt, most mégis úgy tűnik, a csatár visszatér a spanyol fővárosba.

"Július 16-án csatlakozom a csapathoz. Jelen állás szerint maradok. Telefonon beszéltem José Antonio Camacho vezetőedzővel, és megegyeztünk" - nyilatkozott a Telemadrid című rádióban az Európa-bajnokságra készülő támadó, aki a Bajnokok Ligája legutóbbi sorozatában kilencszer volt eredményes, s ezzel gólkirály lett.

Döntése némileg meglepő, a madridi sztárgárdában ugyanis ugyanazzal a helyzettel találja magát szemben, mint amely miatt távoznia kellett, vagyis elvben továbbra is Ronaldo és Raúl számít kezdőjátékosnak. Elemzők éppen ezért azt gyanítják, hogy Camacho, aki a válogatottban korábban mindig számított Morientesre, feltételezhetően valamiféle rotációs rendszerre tett neki ígéretet.

A rendszeres szereplését lehetővé tevő s korábbi álláspontjának megváltoztatását eredményező megállapodásnak már csak azért is meg kellett születnie, mert Morientes három hete a L'Equipe-nek még azt mondta: kilencven százalékban megegyezett a Chelsea-vel, amely állítólag 14,4 millió dollárt fizetett volna érte a Real Madridnak.