Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája szerdai játéknapjának legnagyobb rangadóját papíron a Werder Bremen - Valencia összecsapás jelenti, hiszen itt a német és a spanyol bajnok csap össze, és a Milan-Celtic találkozón is két európai élcsapat vív majd egymással, a legnagyobb érdeklődés mégis egy harmadik meccset övezi. A címvédő Porto ugyanis ahhoz a Chelsea-hez látogat, amelyben a legutóbbi győztes csapat két tagja szerepel, ráadásul májusban még a tréner is a portugálok kispadján ült.

Az angol bajnokságban menetelő Arsenalnak ezúttal a hideg északra kell utaznia, az Ágyúsok a Rosenborg vendégei lesznek, és bár a papírforma sima angol győzelmet igér, Arsene Wenger csapatának vigyáznia kell, nehogy "megfázzon": a Rosenborgiak 13 mérkőzés óta veretlenek hazai pályán a BL-ben, utoljára az FC Porto tudott nyerni Trondheimben, még 2001 szeptemberében.

A norvégok természetesen vezetik hazájuk bajnokságát, és kezdő tizenegyükben várhatóan csak egy idegenlégiós lesz a svéd Mikael Dorsin személyében - szöges ellentétben az Arsenallal, ahol a jelek szerint csak két angol lesz a kezdők között, sőt, ha a sérüléséből felépült Sol Campbell nem tudja vállalni a játékot (ami azért nem valószínű), akkor egyedül Ashley Cole marad. A brazil Gilberto Silva biztosan nem játszik majd, és kérdéses Robert Pires szereplése is, de a helyükön olyan focisták szerepelhetnek, mint Edú vagy Robin van Persie, vagyis a színvonal magas marad.

A jelenlegi kiírás egyetlen magyar résztvevője, Fehér Csaba várhatóan most is csak kispados lesz a PSV Eindhovenben a görög Panathinaikosz ellen, és a hollandok számára a győzelem szinte kötelezőnek számít. A csapat mindenesetre jó formában van, a hét végén négyet vágott a Heerenveennek, és különösen Jan Vennegor of Hesselink brillírozott. A Pana is győzött a hét végi fordulóban, és a Rosenborg hazai legyőzése után meglehetősen nagy önbizalommal utazik Eindhovenbe.