Vágólapra másolva!
Három hét szünet után folytatódik a Bajnokok Ligája, a csoportkör harmadik fordulóját rendezik kedden és szerdán. A keddi játéknap legnagyobb rangadóját Torinóban rendezik, ahol a Juventus a Bayern Münchent fogadja, először az európai kupák történetében.

A Liverpool az Anfield Roadon fogadja a Deportivót, méghozza önbizalommal telve, hiszen a hétvégi bajnokin, 0-2-ről álltak fel Rafa Benitez tanítványai a Fulham ellen. Persze a londoni brigádot hiba lenne összehasonlítani a Deporral, tudja ezt a Liverpool spanyol trénere is. "Láttam már ebben a szezonban a galíciaiakat, és nagyon jó csapat benyomását keltették. Tudjuk, hogy nehéz lesz, de hazai pályán játszunk, és ez erőt ad a csapatnak." A Vörösöknél Kewell és Finnan is visszatér, miután bokasérülés és gyomorbántalmak miatt kihagytak a Fulham elleni találkozót.

A Deportivo a Getafét verte 2-1-re a bajnokságban, és Javier Irrureta szerint nagyon fontos volt ez a győzelem a csapatnak, de az Anfield Roadon sokkal jobban kell koncentrálniuk játékosainak. A Depornál Sergio eltiltás miatt hiányzik majd, Mauro Silva és Duscher azonban ott lehet a kezdőcsapatban, mint ahogy Diego Tristan is újra bevethető.

A tavalyi döntős Monaco a csoport élén álló Olimpiakoszt látja vendégül, és Didier Deschamps a franciák edzője nem titkolja, hogy tart a görögöktől: "Az Olimpiakosz a legjobb csapat, akit láttam a csoportból. Nagyon jól feltolják a védekezésüket, technikás középpályásaik vannak, és hatékonyak a támadóik." Bernardi hat hét után visszatér a hercegség csapatába, így Evra várhatóan csak a kispadra ülhet le, a csatársorban pedig mind a négy támadóra számíthat Deschamps, így kellemes gondot okoz, hogy a Saviola, Chevanton, Kallon, Adebayor kvartettből ki kezdjen.

Dusan Bajevic, az Olimpiakosz trénere az egy ponttal is elégedett lenne: "Mindkét csapat számára létfontosságú a mérkőzés, mi azonban valamivel előnyösebb helyzetben vagyunk, mert egy döntetlen is jó eredménynek számítana. Ha nem kapunk ki, akkor nagy lépést tehetünk a továbbjutás felé." A görögöknél csak Georgiadisz hagyja ki a találkozót, mindenki más harcra kész.

A B csoportban mindkét sztárcsapat nehéz helyzetben van, a Real Madrid az eddig hibátlan Dinamo Kijevvel meccsel, a pont nélkül álló Roma pedig Leverkusenben próbálja megszakítani rossz sorozatát.

A királyi gárda csak tizenegyedik a spanyol pontvadászatban, ráadásul az első körben nagy pofonba szaladt bele Leverkusenbe, és bár a második fordulóban 4-2-re verte a Romát, az első félidőben sokáig kilátástalanul játszottak a spanyolok. Most sem ideálisak az előjelek, Samuel eltiltott, Beckham bordatörése miatt pihen, Garcia Remón edzőnek pedig főhet a feje, hogy Helguerát a védelem közepén vagy a középpályán szerepeltesse. Guti, Solari és Borja ugyanakkor ismét a keretben van, és két fiatal játékos, Javi Garcia és Arbeloa is leül majd a kispadra.

A kijevieknél Szabó József csak Verpakovskist kénytelen nélkülözni, és abban reménykedik, hogy csapata nem ijed meg a Bernabeu-stadionban: "Mindig is tiszteltem a Real Madridot, de ez nem azt jelenti, hogy félnünk kellene tőlük. Ugyanúgy kezeljük ezt a meccset, mint az összes többit, és remélem ,a csapat azt nyújtja majd, amit tud."

A két együttes a közelmúltban is találkozott egymással, az 1999/2000-es idényben 2-2-re végeztek Madridban, egy évvel korábban pedig a negyeddöntőben csaptak össze, és akkor is remiztek a spanyol fővárosban, Sevcsenko és Mijatovic góljaival alakult ki az 1-1-es végeredmény.

A kétarcú Leverkusen hullámzó teljesítményt nyújt az idényben, a Real és a Bayern ellen parádéztak a gyógyszergyáriak (4-1, 3-0), ugyanakkor a hétvégén és az előző BL-körben is beleszaladtak egy-egy kellemetlen vereségbe a Hertha illetve a Dinamo ellen (1-3, 2-4). Klaus Augenthaler, a Leverkusen mestere éppen ezért abban bízik, hogy a csapata a jobbik arcát mutatja a Roma ellen: "Tudom, milyen jó teljesítményre képesek a játékosaim, hiszen a Real és a Bayern ellen már bebizonyították. Emiatt bosszant, hogy Berlinben milyen rossz játékot és hozzáállást láttam tőlük." Az egykori védő kicsit átalakította a gárda szerkezetét, és a 4-4-2-es felállás helyett a 3-4-3-ra voksol, ugyanis szerinte a szélsők révén tudják majd nyomás alatt tartani a Romát.

Luigi del Neri hétvégén első győzelmét könyvelhette el a Livorno elleni 2-0-s diadal alkalmával a Roma edzőjeként, és most a Bajnokok Ligájában is sikeresen szeretne debütálni. Bár a Farkasoknak még nincs pontjuk, Del Neri nem érzi úgy, hogy élet-halál meccs vár Tottiékra: Természetesen fontos a mérkőzés, de ez csak egy meccs abból a négyből, amelyeken jól kell teljesítenünk." A trénert arról is faggatták, hogy nem kért-e tanácsot elődjétől, Rudi Völlertől, aki korábban a Leverkusen menedzsere is volt. "Nem ismerem Völlert személyesen, így nem is értekeztem vele. De így is tisztában vagyok azzal, hogy mire képes a Leverkusen, és a játékosaim is tudják, mire számíthatnak." Az eltiltott Mexest várhatóan az Eb egyik hőse, Dellasz helyettesíti majd, Chivu azonban továbbra is sérült.

0-2-ről fordított a Real/sport/focivilag/20040928blmadridban.html?pIdx=1