Vágólapra másolva!
Adrian Mutu, a Chelsea román labdarúgója elismerte, hogy kokaint használt, ezért nem kérte a doppingteszt B próbájának elvégzését. Ezt az angol játékos-szakszervezet vezetője, Gordon Taylor jelentette be kedden.

"Hétfőn hallgattuk meg Mutut, aki nem tagadta vétkét. Most levélben értesítjük a szövetséget, és mivel nem kell megvárni a második ellenőrzés eredményét, a lehető leghamarabb sort kerítünk a tárgyalásra" - mondta Taylor.

A Parmától tavaly 15,8 millió fontért szerződtetett futballista, akinek a nevét először vasárnap hozták összefüggésbe a Premier League legújabb doppingügyével, kétéves eltiltásra számíthat.

Mindeközben a belga élvonalban szereplő Standard Liége megvált Alekszandrosz Kaklamanosz görög labdarúgótól, akinek a szervezetében szintén kokain nyomaira bukkantak. A 30 éves csatárt augusztus 28-án, az FC Brussels elleni találkozót követően vetették alá doppingtesztnek, s vétségét a B próba is igazolta. A tavalyi Liége-be érkezése óta 33 bajnokin nyolc gólt szerzett játékosra kétéves eltiltás vár.

A szigetországban legutóbb a Manchester Unitedben is megfordult Mark Bosnich szervezetében bukkantak kokain nyomaira 2002-ben, amikor már a Chelsea keretéhez tartozott. Az ausztrál hálóőr akkor kilenc hónapos büntetést kapott.