Vágólapra másolva!
Az elmúlt héten már csak kevés helyen pattogott a labda: a hét közepén Spanyolországban bajnoki fordulót rendeztek, Franciaországban a ligakupa nyolcaddöntőire került sor, Karácsonykor pedig az angol pontvadászatban léptek pályára a csapatok a hagyományok szerint. Álomcsapatunk tehát e három országból került ki.
Vincent Planté (francia, SM Caen): A francia ligakupa nyolcaddöntőjében az élvonal újonca, a Caen a Sochaux otthonában lépett pályára, és csak kapusának, a pazarul védő Planténak köszönhette, hogy sikerült döntetlennel kihúznia a 120 percet. A portás a büntetőpárbajban feltette a koronát teljesítményére azzal, hogy két tizenegyest is kivédett, és csapata így bejutott a legjobb nyolc közé.
Sergio Ramos (spanyol. Sevilla FC): Az elmúlt hét egyik legnagyobb meglepetése a Sevilla FC madridi győzelme volt a Real ellen. Az andalúziai gárda egyik legjobbja a találkozón a fiatal jobbhátvéd, Sergio Ramos volt, aki a hírek szerint már a Manchester United és az Arsenal is kiszemelt magának.Talal el-Karkuri (Marokkói, Charlton Athletic): A londoni gárda kétszer is pályára lépett a múlt héten, hétfőn a Fulham, vasárnap pedig a Southampton ellen játszott bajnokin. Előbbi meccset 2-1-re megnyerte a csapat, köszönhetően a marokkói középhátvéd, El-Karkuri góljának, aki a Szentek ellen is jól futballozott, és nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a gárda ott is pontot szerzett.Linvoy Primus (angol, Portsmouth): A szurkolók kicsit féltették a Portsmouth csapatát, amikor a vezetőség elküldte a kispadról Harry Redknappet, de az együttes azóta képtelen veszíteni. A hét végén a Crystal Palace ellen idegenben nyert a gárda, mégpedig a középhátvéd, Primus találatával, aki a mezőny egyik legjobbja volt.Jon Arne Riise (norvég, Liverpool FC): Ez esetben csaltunk egy kicsit, mert bár Riise valóban balhátvédként kezdte pályafutását, mostanában bal oldali középpályásként szerepel a Liverpoolban, és a legutóbbi bajnokin a West Bromwich Albion ellen is ezen a poszton szerepelt. Olyan jól futballozott azonban, hogy nem volt szívünk kihagyni, és így a védelem bal oldalán vettük számításba.
Joaquín (spanyol, Real Betis): A sevillai zöld-fehérek fanatikusai nagyon féltek attól, hogy legnagyobb kedvencüket a Chelsea elcsábítja a télen, de most úgy tűnik, hogy a jobbszélső még fél évig marad a Betisnél. Az Atlético Madrid elleni bajnokin mindenesetre ellenállhatatlanul futballozott, ő szerezte a meccs egyetlen gólját, és a madridiak képtelenek voltak őt tartani.Stéphane Samson (francia, Clermont-Ferrand): A francia ligakupában a múlt héten a nyolcaddöntőket rendezték, és egy kivételével csupa szoros találkozóra került sor. A másodosztályú Clermont-Ferrand viszont meglepően simán, 4-0-ra nyert a Dijon ellen, és a 29 esztendős középpályás két találattal vette ki a részét a diadalból.Thomas Gravesen (dán, Everton FC): A liverpooli együttes továbbra sem hajlandó kipukkadni, ahogyan azt sokan várták, és még mindig tartja magát a harmadik helyen a Premier League-ben. A karácsonyi fordulóban a Manchester City ellen nyert a csapat, amelyben Gravesen igazi vezéregyéniségnek számít, és a dán focista ezúttal két gólpasszal járult hozzá a győzelemhez.Ryan Giggs (walesi, Manchester United): A Vörös Ördögöknél még mindig bizonytalan a walesi balszélső sorsa, szerződésének meghosszabbításáról egyelőre nem tudott megegyezni a vezetőséggel, de a Bolton elleni bajnokin meggyőzően érvelt a megtartása mellett. Giggs a találkozó legjobbja volt, az őrületbe kergette a vendégvédőket, és gólt is szerzett.
Nihat Kahveci (török, Real Sociedad): A baszk gárda az utóbbi hetekben kezd magára találni, és a múlt heti fordulóban idegenben páholta el a Málagát, mégpedig alaposan: a Sociedad 5-1-re nyert. A gólzáporból Nihat két találattal vette ki a részét, de a török az előkészítésben is jeleskedett, és pazarul futballozott.Riki (spanyol, Getafe): A Madrid egyik külvárosának csapata először szerepel a Primera Divisiónban, és lassan kezdi felvenni az élvonal ritmusát. A múlt héten a Racing Santander ellen nyert a gárda, és ezzel elhagyta a kiesési zónát, a meccs hőse pedig a fiatal csatár, Riki volt, aki kétszer is betalált. A támadót a Real Madridtól kapta kölcsön a klub.