Vágólapra másolva!
Lothar Matthäus csapata szerdán Isztambulban gól nélküli mérkőzést vívott Szaúd-Arábia legjobbjaival. A magyar válogatott viszont nem a legerősebb összeállításban futott ki a gyepre, mivel ezúttal jó néhány kulcsjátékosára nem számíthatott a mieink szövetségi kapitánya. Wales ellen már ott lesznek a "nagy nevek" is.

Lothar Matthäus a visszafogott magyar teljesítmény és a második félidei szaúdi fölény ellenére (a bravúrt bravúrra halmozó Szűcs Lajos kapus volt válogatottunk legjobbja) látott pozitívumokat a Wales elleni barátságos meccsre, illetve a Bulgária elleni budapesti vb-selejtezőre készülő együttes játékában. Mi több, a tréner elégedetten nyilatkozott az igencsak felejthető mérkőzésről az mlsz-hu-nak.

"Összességében elégedett vagyok az eredménnyel és a látottakkal, hiszen játékosaim csak két hete kezdték újra az edzéseket a téli szünet után. Már a mérkőzés előtt is tudtuk, hogy nekünk Bulgária ellen kell majd eredményesen játszanunk, s ehhez hozzásegítenek minket a felkészülési meccsek. Ami az ellenfelet illeti, a szaúdiak a 30. helyen, azaz jóval előttünk állnak a világranglistán, és az is biztos, hogy sokat fejlődtek a 2002-es vb óta" - nyilatkozta a német kapitány.

Gabriel Calderón, a szaúdiak mestere némiképp meglepő módon nem saját tanítványait, hanem a magyarokat dicsérte: "Először is köszönettel tartozom a magyaroknak, hogy létrejöhetett ez a mérkőzés. Nekünk a következő a napokban arra kell koncentrálnunk, hogy gólokat szerezzünk a következő vb-selejtezőnkön. Egy olyan szervezett és kulturált játékot bemutató csapat, mint a magyar válogatott, kiváló partner a felkészülésben."

Szaúd-Arábia jövő szerdán Üzbegisztánba látogat vb-selejtező mérkőzésre, míg a magyar válogatott ugyanezen a napon, tehát február 9-én Wales otthonában próbál szerencsét. Utóbbi barátságos találkozó lesz, március 30-án Bulgáriában viszont már tétmeccsen, vb-selejtezőn lép pályára a Matthäus-csapat. Az idegenbeli találkozón eltiltása miatt nem léphet pályára a West Bromwich Albionban légióskodó Gera Zoltán. Matthäus a két barátságos találkozón nem titkoltan az ő helyettesét is keresi, aki - a német edző szerint - Kenesei Krisztián vagy Vincze Ottó, netán a már teljes értékű edzőmunkát végző brémai "muzsikus", Lisztes Krisztián lehet.

[origo]