Vágólapra másolva!
A várakozásoknak megfelelően Alberto Cavasin lett a távozó Gianni De Biasi utódja az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Brescia csapatánál. A korábban a Leccénél és Fiorentinánál tevékenykedő szakember a szezon végéig irányítja a lombard gárdát.

Bár Alberto Malesani is a jelöltek között volt, végül a papírforma érvényesült, hiszen Gino Corioni, a klub elnöke már De Biasi távozásakor kijelentette, hogy Cavasin lenne a megfelelő ember, aki júniusig biztosan a csapat mellett marad, bennmaradás esetén pedig 2006-ig meghosszabbítják a szerződését.

Corioni azzal indokolta De Biasi menesztését, hogy az elmúlt kilenc mérkőzésen csak három pontot szereztek a Fecskék, és emiatt a játékosok félve, önbizalom nélkül léptek pályára.

Cavasintől, akit határozott, erős karakterrel rendelkező edzőnek tart, azt várja, hogy rendet rakjon a csapatnál, amely így kiharcolhatja az élvonalbeli tagságot az idény végén.

A Brescia jelenleg az olasz bajnokság tizenkilencedik helyén áll, három ponttal lemaradva a tizenhetedik, azaz még bennmaradást érő pozícióban tanyázó Parmától.