Vágólapra másolva!
A német labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Hamburger SV kétmillió eurós kártérítést kap, illetve otthont adhat a válogatott egyik barátságos mérkőzésének, mert kiderült, oly módon érintett a bundabotrányban, hogy Robert Hoyzer elcsalta az együttes Paderborn elleni kupamérkőzését, s így az kiesett a sorozatból.

A német szövetségben (DFB) lezajlott ötórás egyeztető tárgyalás végén a hamburgiak visszavonták beadványukat, melyben - a csalásra való hivatkozással - kérték, hogy folytathassák a szereplést a német kupában.

Hamburg októberben a Kína vagy Japán elleni találkozónak adhat otthont, s az összecsapásból minimum félmillió eurós bevételt garantál a DFB a klub számára. Az ominózus mérkőzésen a Hamburg már 2-0-ra vezetett, de Hoyzer vitatható tizenegyeseket ítélt meg a harmadik ligás Paderborn javára, kiállította az egyik hamburgi játékost, s végül a kiscsapat 4-2-es győzelemmel vonulhatott le a pályáról.

A bundabotrány kapcsán bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett csalás, illetve bűnsegédi szerep gyanúja miatt jelenleg összesen 25 személy ellen folyik eljárás. A gyanúsítottak bírókat és játékosokat vesztegettek meg, hogy a fogadásoknál nyereséget hozó eredmények szülessenek kupamérkőzéseken vagy bajnoki meccseken.