Vágólapra másolva!
A monacói Grimaldi Forumban idén is megnevezték az előző Bajnokok Ligája posztonkénti legjobbjait, és az egész sorozat legértékesebb játékosát. Az UEFA az angol Steven Gerrardot, a Liverpool csillagát választotta meg a 2004-2005-ös Bajnokok Ligája-évad legjobb labdarúgójának.

A díjátadást a Bajnokok Ligája csoportbeosztásának sorsolása előtt ejtették meg. A legjobb kapus Petr Cech, az angol Chelsea cseh kapuvédője lett, a legjobb védőnek klubtársát, az angol John Terryt választották. A legjobb középpályásnak a Milan brazilja, Kaká bizonyult, míg a legjobb támadó honfitársa, a Barcelona mosolygós cselgépe, Ronaldinho lett. Paolo Maldini, a Milan csapatkapitánya életműdíjat kapott.

Valamennyi díjazott az UEFA által biztosított különrepülőgépen repült Monte-Carlóba, kivéve a Chelsea játékosait, ugyanis nekik Jose Mourinho éppen a gála időpontjában tartott edzést. Ezért az UEFA forgatócsoportot küldött Londonba, amely rögzítette Terry és Cech nyilatkozatát.

Hétfőre is marad ünnepi aktus Monacóban: ekkor Francisco Gentót, minden idők talán legnagyobb és legsikeresebb balszélsőjét, a Real Madrid legendáját részesítik elismerésben. Az eseményen ott lesz George Best és Paolo Maldini is. Gento kéznyomát ekkor rögzítik a "Walk of Fame-en", vagyis a hírességek sétányán, Maradona, Zoff, Platini és Di Stéfano kézlenyomata mellett.

Ch. Gáll András