Vágólapra másolva!
Immár teljes a nagyüzem Európa futballpályáin, hiszen a hét végén a spanyol és az olasz pontvadászat is megkezdődött. Álomcsapatunkban természetesen mind a Serie A, mind a Primera División képviselteti magát, de nem feledkezhettünk meg a hétközi BL-selejtezőkről, illetve a pénteki Szuperkupa-döntőről sem.
Juraj Cobej (szlovák, Artmedia Petrzalka): A Bajnokok Ligája selejtezőjének legnagyobb meglepetése a szlovák bajnokcsapat bejutása volt, a Petrzalka tizenegyesekkel búcsúztatta a szerb Partizan Beogradot. A belgrádi visszavágő főhőse az Artmedia kapusa, Cobej volt, aki a rendes játékidőben több bravúros védést is bemutatott, majd a büntetőpárbajban feltette a koronát teljesítményére.
Kaspar Bögelund (dán, Borussia Mönchengladbach): Az első két fordulóban egyaránt győztes Schalke ezúttal kis híján hazai pályán szenvedett vereséget, mégpedig a gyenge középcsapatnak számító Mönchengladbachtól. A gelsenkircheniek végül ugyan döntetlenre mentették a találkozót, de a vendégek maximálisan elégedettek lehettek az egy ponttal, amihez Bögelund góllal járult hozzá.John Terry (angol, Chelsea FC): A londoni együttes egyelőre megállíthatatlanul menetel a Premier League-ben, négy forduló után 12 ponttal és kapott gól nélkül vezeti a tabellát. Utóbbi adat mindent elárul a védelemről, amelynek főnöke, Terry egyben a gárda csapatkapitánya is, és a múlt héten mindkét bajnokin szinte hibátlan teljesítményt nyújtott.Mirko Cudini (olasz, Ascoli): Az Ascoli együttese csak pár héttel a bajnoki rajt előtt tudta meg, hogy a Serie A-ban rajtolhat, ám ehhez képest meglehetősen jól helytállt az AC Milan ellen a nyitófordulóban. Az időjárás persze alaposan megkönnyítette az újonc dolgát, de az 1-1-es döntetlen így is bravúrnak számított, és a pontszerzéshez az is kellett, hogy a csapat 32 esztendős középhátvédje, Cudini pályafutása hetedik élvonalbeli meccsén megszerezze első gólját.Gabriel Heinze (argentin, Manchester United): A Chelsea mellett még a Manchester sem kapott gólt a Premier League-ben, sőt, a Vörös Ördögök a két BL-selejtezőt is megúszták találat nélkül. A hátsó alakzatra tehát itt sem lehet panasz, arról nem is beszélve, hogy a balhátvéd Heinze szerdán a Puskás Ferenc stadionban két gólt is fejelt.
Joseba Etxeberría (spanyol, Athletic Bilbao): Kevesen gondolták volna, hogy a Primera División első fordulóját követően a Bilbao áll majd az élen, ám mivel a baszk derbin az Athletic 3-0-ra verte a Real Sociedadot, így egyelőre vezeti a tabellát. A mérkőzés legjobbja a bilbaóiak jobbszélsője, Etxeberría volt, aki maga ugyan nem talált be, de mindegyik gólban benne volt, és ellenállhatatlanul futballozott.Michael Ballack (német, Bayern München): A Bundesligában mindössze három fordulóra volt szükség ahhoz, hogy a Bayern máris pontelőnnyel vezesse a tabellát. A bajorok eddig mindegyik mérkőzésüket megnyerték, és a hét végén a Herthát győzték le magabiztosan Ballack vezérletével: a középpályás szerezte a vezető találatot, majd gólpasszt adott Mehmet Schollnak.Juninho Pernambucano (brazil, Olympique Lyon): Az elmúlt négy szezon francia bajnoka máris hárompontos előnnyel áll az élen a Ligue 1-ben, pedig még csak öt forduló zajlott le. A lyoniak a hét végén az Auxerre ellen nyertek idegenben, és a diadalban Juninho elévülhetetlen érdemeket szerzett, hiszen egyszer maga volt eredményes, egy másik találatot pedig előkészített.Gustavo López (argentin, Celta Vigo): A galíciai együttes egyéves "pokoljárás" után jutott vissza az élvonalba, ahol a lehető legjobban rajtolt, hiszen a nyitófordulóban 2-0-ra verte a Málaga CF gárdáját. A vigóiak csapatát többnyire élvonalbeli rutinnal rendelkező játékosok alkották, akik közül főleg az argentin Gustavo Lópeznek ment a játék: a bal oldali középpályás egy bődületes szabadrúgásgólt szerzett, és a mezőny legjobbja volt.
Adriano (brazil, FC Internazionale): A Serie A első fordulójában a sztárcsapatok közül az Inter nyújtotta a legmeggyőzőbb teljesítményt, a milánóiak 3-0-ra verték az újonc Treviso gárdáját. A mérkőzés hőse a hazaiak brazil támadója, Adriano volt, aki pazarul kezdte a bajnokságot, hiszen mesterhármast vágott.Djibril Cissé (francia, Liverpool FC): Az elmúlt hét legfontosabb mérkőzése az európai Szuperkupa döntője volt Monte-Carlóban, amelyen sokáig úgy tűnt, hogy az UEFA-kupa legutóbbi győztese, a CSZKA Moszkva megveri a BL címvédőjét, a Liverpoolt. A Vörösöknél azonban a hajrára beállt a csapatban Cissé, akit Rafa Benítez mester addig érthetetlen módon pihentetett, és a gall támadó vezérletével a liverpooliak fordítani tudtak: Cissé két góllal és egy gólpasszal járult hozzá a sikerhez.


Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.