Vágólapra másolva!
Igazi nagyüzem volt a múlt héten, hiszen megkezdődtek a Bajnokok Ligája csoportküzdelmei, az UEFA-kupában is pályára léptek a csapatok, majd a hét végén bajnoki találkozókat rendeztek - és csak kevés olyan focista volt, aki mindkét porondon kiváló teljesítményre volt képes. Csapatunkba így is csak olyan labdarúgó került, aki két mérkőzésen is szerepelt.
Jussi Jaaskelainen (finn, Bolton Wanderers): A Manchester City elképesztő fölényben játszotta végig a Bolton elleni bajnokiját, és szinte hihetetlen volt, hogy nem tudtak betalálni. Kellett ehhet persze némi balszerencse is, hiszen a manchesteriek négy kapufát értek el, de Jaaskelainennek is volt némi köze hozzá, a finn portás több egészen elképesztő bravúrt is bemutatott.
Christian Panucci (olasz, AS Roma): A rómaiak jobbhátvédje nem arról híres, hogy túl sok gólt szerezne, de az Arisz Szaloniki elleni UEFA-kupa-mérkőzés az ő jutalomjátékát hozta. Panucci ugyanis egy félidő alatt két gólt is szerzett, de emellett természetesen védőfelatatát sem hagyagolta el, és a hét végi, Livorno elleni találkozón is jól futballozott.
Rio Ferdinand (angol, Manchester United): A Vörös Ördögök két nagyon kemény idegenbeli mérkőzést játszottak a múlt héten, és mindkét találkozót sikerült kapott gól nélkül abszolválniuk. A BL-ben a Villarreal CF, míg a Premier League-ben a Liverpool FC ellen szereztek pontot, ami elsősorban a védelmet, azon belül is Ferdinandot dicsérte.
Jarque (spanyol, RCD Espanyol): A barcelonai együttes az UEFA-kupában a cseh FK Teplice ellen még nem villogott, de az idegenben elért 1-1-es döntetlen jó eredménynek számít a visszavágóra - a hét végi, Real Madrid elleni bajnokin viszont már mindenki kiváló teljesítményt nyújtott. A hátsó alakzat képes volt kikapcsolni a Real támadóit, és a középhátvéd Jarque szerezte a mérkőzés egyeten találatát.
William Gallas (francia Chelsea FC): Asier de Horno sérülésével a francia hátvéd visszakerült a védelem bal oldalára a Chelsea-nél, de a jelek szerint ez egyáltalán nem zavarja a futballistát abban, hogy jó teljesítményt nyújtson. A Kékek továbbra sem kaptak gólt a bajnokságban, a BL-ben is lehúzták a rolót, és Gallas a tőle megszokott magas színvonalat hozta.
Juninho Pernambucano (brazil, Olympique Lyon): A Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában a Lyon nyújtotta a legmeggyőzőbb teljesítményt, hiszen simán verte a Real Madridot. A diadal fő letéteményese Juninho, illetve az ő pazar rúgótechnikája volt, hiszen két gól is a brazil által elvégzett szabadrúgásból született - ugyan a hét végi bajnokin nem villogott, de így is megérdemelten került be a hét álomcsapatába.
Michael Essien (ghánai, Chelsea FC): A londoni együttes csillagászati összeget fizetett ki a középpályásért, akire azonban eddig nem lehet panasz, és villámgyorsan alapemberré nőtte ki magát José Mourinho gárdájában. Essien az RSC Anderlecht elleni BL-meccsen, valamint a Charlton Athletic elleni bajnokin is igazi vezéregyéniség volt, remekül fogta össze a csapatot.
Wesley Sneijder (holland, Ajax Amsterdam): Az amszterdami egyesületnek nem nagyon megy mostanában: a BL-ben egy döntetlennel nyitottak a Sparta Praha ellen, majd a bajnokságban elveszítették az AZ Alkmaar elleni rangadót, de Sneijder egyéni teljesítményére nem lehet panasz. Prágában ő szerezte az egyenlítő találatot, és a bajnokságban is kétszer betalált - balszerencséjére ez is csak a tisztes vereséghez volt elég.
Dejan Sztankovics (szerb, FC Internazionale): A milánói együttes a jelek szerint kiheverte a Palermo ellen elszenvedett vereséget, hiszen ha nem is mindig remekelve, de mindkét meccsüket megnyerték a múlt héten. A szlovák Artmedia Petrzalka ellen Sztankovics még csak remek passzaival hívta fel magára a figyelmet, de a szerb középpályás a hét végén a Treviso ellen már maga is betalált.
Vincenzo Iaquinta (olasz, Udinese): Az udinei együttes a múlt héten először lépett pályára a Bajnokok Ligájában, és a csapat támadója igyekezett még emlékezetesebbé tenni az alkalmat. Iaquinta mesterhármast vágott a görög Panathinaikosz ellen, győzelemhez segítve együttesét, majd a hét végén, a Fiorentina elleni 4-2-es vereség alkalmával is betalált.
Jan Dahl Tomasson (dán, VfB Stuttgart): A svábok a múlt héten végre olyan eredményeket értek el, amire az idény előtt számítottak a drukkerek. Az UEFA-kupában hazai pályán 2-0-ra verték a szlovén NK Domzalét, majd a bajnokságban is nyerni tudtak az FSV Mainz ellenében - és Tomasson mindkét összecsapáson eredményes.


Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.