Vágólapra másolva!
A labdarúgó Bajnokok Ligája szerdai játéknapja után a kedden továbbjutott Real Madrid és Lyon mellett az Arsenal is biztosította helyét a legjobb 16 között. Az A csoportban továbbra is nyílt a csoportelsőség kérdése, miután a Juventus 2-1-re legyőzte a Bayern Münchent.

A nap rangadóján David Trezeguet duplájával vágtak vissza a torinóiak a müncheni 2-1-es vereségért. "Trezeguet egyszerűen a legjobb" - lelkendezett Fabio Capello vezetőedző a francia csatárról. "Egy olyan csapatot sikerült legyőznünk, amely fizikálisan és technikailag is nagyon erős."

A vereség ellenére a bajorok sem voltak letörve. "Nagyon jó mérkőzést játszottunk, elégedett vagyok a csapat teljesítményével. Megmutattuk, hogy idegenben is magas színvonalon tudunk játszani" - nyilatkozta a müncheniek trénere, Felix Magath, akit a vereségnél sokkal jobban izgat, hogy a Bayern holland csatára, Roy Makaay már 12 mérkőzés, azaz 1080 perc óta nem talált a hálóba. A Juventus és a Bayern között így majd a jobb gólkülönbség dönt az első helyről, ez jelenleg az olaszoknak kedvez.

Az Arsenal (B csoport) simán elintézte otthon a cseh Sparta Prahát, így készülhet a nyolcaddöntőre. Gyakorlatilag igaz ez a Barcelonára is, amely többek között Samuel Eto'o mesterhármasával kiütötte a Torghelle Sándor nélkül felálló Panathinaikoszt, bár a katalánok matematikailag még nem továbbjutók.

A C csoportban szerdán összesen 12 gól született. A Barcelona 5-0-s sikere mellett a Werder Bremen négyszer vette be az Udinese kapuját, s nyert 4-3-ra. Így a Barcelona mellett a további három csapat egyformán négypontos, tehát még bármelyik lehet nyolcaddöntős.

A D csoportban az utóbbi napokban gyengélkedő Manchester United nehéz helyzetbe került, mivel kikapott a Lille-től. "Nehéz mérkőzés volt, amelyen nem játszottunk elég jól a győzelemhez, de vereséget sem érdemeltünk volna" - értékelt Sir Alex Ferguson, az vendégek edzője, aki a lefújást követően nem volt hajlandó kezet fogni francia kollégájával, Claude Puellel. Ferguson szerint játékosai minden tőlük telhetőt megtettek a sikerért, a szakvezető inkább a Stade de France rossz minőségű talaját hibáztatta. A Villarreal a Benfica otthonában aratott győzelmével lépéselőnyben van a riválisokkal szemben.

Rasszista kijelentés miatt kapott piros lapot Nenad Jestrovic, az Anderlecht szerb labdarúgója a Liverpool elleni keddi mérkőzésen. Ezt Kim Milton Nielsen, a találkozó játékvezetője nyilatkozta a dán sajtónak. A bíró szerint Jestrovic azt mondta Mohamed Sissokónak: Fuck off, black bastard! (B.... meg, fekete fattyú!) "Rasszista kijelentést tett, és az UEFA-nál ez nagyon komoly ügy" - mondta Milton Nielsen. Frankie Vercauteren, az Anderlecht vezetőedzője így vélekedett: "Ha valóban ezt mondta, akkor nem tudom megvédeni." A mérkőzést a Liverpool nyerte 3-0-ra.

[origo] / MTI