Vágólapra másolva!
Gera Zoltán egy héttel az operációja után egyre jobb állapotban van, és bizakodva várja mielőbbi visszatérését, miközben kitartóan végzi a számára előírt rehabilitációs munkát.

- A kétoldali sérvműtétet követően milyen programot írtak elő az orvosok?
- Nagyon részletesen, napszakra lebontva megmondták és előírták, hogy mit kell tennem. Már másnap reggel sétával kezdtem, de a hét elején már futottam, sőt passzoltam is a labdával.

- Csak futás szerepel a programban?
- Természetesen nem. Speciális erősítő gyakorlatok, amelyekkel az operált részt és annak környékét erősíthetem, meg kerékpározás is. A hangulatom mindenesetre egyre jobb és bizakodóbb, hiszen úgy érzem, hogy most már kifelé jövök a problémákból. Megtudtam, hogy mi volt a bajom, a műtét jól sikerült, és már csak rajtam, pontosabban a szervezetemen múlik, hogy mikor térhetek vissza.

- A többiek és Bryan Robson mit szóltak ahhoz, hogy ilyen hosszú időre kidőlt a sorból?
- Úgy látom és hallom, hogy sajnálják, és persze biztatnak, mondják, hogy várnak vissza. Szerencsére hét végén nyertek az Everton ellen egy nagyon fontos meccset, így most sokkal jobb a hangulata mindenkinek és persze nekem is. Ez a győzelem is segítette a gyógyulásomat, mert miközben néztem a meccset, arra gondoltam, hogy minél hamarabb szeretnék már én is a pályán lenni.

- Mi igaz abból, hogy a többiek közül is sokaknak volt hasonló sérülése?
- Watsonról és Horsfieldről biztosan tudom, de azt mesélik, hogy szinte minden csapat öltözőjében vannak olyan játékosok, akik már átestek hasonló műtéten. Ez errefelé futballista-betegség, aminek az oka nyilván a nagyon komoly megterhelés.

- Weboldaladon a legtöbben arra szavaznak, hogy karácsony napján a Manchester ellen térsz majd vissza. Mit gondolsz erről?
- Azt, hogy nekem mindegy, milyen meccsen szállok be újra, a lényeg az, hogy teljesen egészségesen, jó állapotban lépjek pályára és hasznos legyen a szerepeltetésem a csapat szempontjából.

- Amióta kiderült, hogy sérvvel műteni kell, szinte özönlenek az e-mailek a honlapodra.
- Igen, annyi jön, hogy esélyem sincs arra, hogy valamennyit megválaszoljam, úgyhogy ezúton szeretném mindenkinek megköszönni a kedves szavait, sorait. Nagyon jólesik a sok bátorítás, és remélem, hogy mielőbb ismét örömet okozhatok mindazoknak, akik szorítanak értem és szeretnének mielőbb a pályán látni.