Vágólapra másolva!
Tizenkét Serie A-ban szereplő futballista úgy döntött, egy nemes cél érdekében ledobja magáról a felsőt, és félmeztelenül áll a kamerák elé. A tavalyi aranylabdás Andrij Sevcsenkót és az olasz góllövőlistát vezető Luca Tonit is bemutató 2006-os naptár értékesítéséből származó bevételt az Olasz Rákkutató Egyesület javára ajánlották fel a "tizenkettek".

A szerdai Fenerbahce-Milan BL-meccsen négy gólt szerző ukrán Sevcsenko csapattársa, egyben a Fiorentinában remeklő Toni olasz válogatottbeli éktársa, Alberto Gilardino is rajta van a naptáron, csakúgy, mint a brazil labdaművész Kaká.

Ki a lexebb focista?

"Tizenkét futballnagyság egy nagy célért" - hirdeti a naptár szlogenje, amelyet kedden dobtak piacra több népszerű olasz magazin (Grazia, Donna Moderna, Chi), a Panorama nevű hetilap és a legnagyobb talján tv-újság, a Sorrisi e Canzoni mellékleteként.

Forrás: EPA

Tekintse meg a naptár képeit!

A Juventusból az olasz hölgyek nagy kedvence, a csapatkapitány Alessandro Del Piero, valamint csapattársa, Gianluca Zambrotta kapott helyet. Az Interben szereplő Luis Figo az egyetlen, aki nem félmeztelenül, hanem tréningruhában szerepel a kalendáriumban, milánói kollégái, Javier Zanetti és Ivan Cordoba viszont megmutatják kisportolt felsőtestüket.

Szintén "csapattag" a római Vincenzo Montella, a Palermóban futballozó Andrea Barzagli és a Lazio babaarcú támadója, Simone Inzaghi.