Vágólapra másolva!
Szombatra virradóra infarktust kapott a 79 esztendős Alfredo Di Stéfano, a Real Madrid egykori zseniális csatára: az argentin származású spanyol legendát a Valencia mellett található Sagunto kórházába szállították. Az orvosoknak sikerült stabilizálni az állapotát, de közölték, hogy a továbbiakban is az intenzív osztályon marad. A kórház közleménye szerint a már elvégzett kezeléseknek köszönhetően Di Stéfano állapota javult "jelenleg eszméleténél van, és felfogja, hogy mi történik vele".

"Legalább 48 órát kell várnunk, amíg biztosat tudunk mondani a jövőjéről" - fogalmazott Victoria Lacueva, saguntói kórház egyik orvosa. A doktornő elmondta, hogy a család teljes diszkréciót kért, tilos lesz a látogatás és a média csak az orvosoktól kaphat információkat a betegről.

Florentino Perez klubelnök, Emilio Butragueno alelnök, valamint Jeronimo Farré kardiológus, a Real Madrid vezetésének egy további tagja közben megérkeztek Saguntóba, hogy a lehető legközelebbről követhessék figyelemmel a korábban a klub tiszteletbeli elnökévé megválasztott Di Stéfano állapotának alakulását.

A Szőke Nyílnak becézett exklasszis Buenos Airesben született, de legnagyobb sikereit a spanyol fővárosban - Puskás Ferenc játékostársaként - érte el.

A Reallal nyolc bajnoki, valamint egy kupadiadalt ünnepelhetett, ötször lett gólkirály, s ugyanennyi alkalommal volt részese BEK-győzelemnek, egyszer pedig Világ Kupát nyert. Kétszer (1957, 1959) választották Európa legjobb labdarúgójává.