Vágólapra másolva!
A Fehérvár nehezen lendült játékba, ám később egyre magabiztosabban játszott, és végül megérdemelt ötgólos sikert aratott a vendég Diósgyőr ellen a Borsodi Liga 17. fordulójának a nyitómeccsén. A hazaiak pontszámban utolérték az éllovas Újpestet.

Labdarúgó Borsodi Liga, 17. forduló:
FC Fehérvár - Diósgyőri VTK 5-0 (1-0)
Székesfehérvár, 3000 néző
v.: Saskőy (Székely, Heibl)
Fehérvár: Sebők Zs. - Fehér Zs. (Horváth 43.), Koller, Kuttor, Vincze Z. - Dvéri (Lattenstein, 80.), Schwarcz, Bozic, Alumona - Sitku, Györök (Nagy D. 82.).
Diósgyőr: Berki - Farkas N., Mogyorósi, Elek, Farkas V. - Sipeki, Szögedi (Simon A., 81.), Katona A. (Jeremiás, 63.), Vitelki - Binder, Balás (Fodor, 67.).
gól: Dvéri (45.), Sitku (60., 77. - a másodikat 11-esből), Györök (74.), Lattenstein (89.)
sárga lap: Horváth G. (81.), illetve Vitelki (8.), Farkas V. (32.), Simon (87.)

25. perc: a székesfehérváriak végezhettek el szabadrúgást 24 méterre a vendégek kapujától, s Dvéri remekül eltalált lövése a felső lécen csattant.

41. perc: Alumona kapott remek indítást Dvéritől, a hazaiak csatára egyedül robogott a kapu felé, és 11 méterről leadott lövése centikkel a kapufa mellett hagyta el a játékteret.

45. perc: hazai szögletet követően a védők kifejelték a labdát, amelyet Dvéri a 16-os vonaláról bombázott a kapu bal felső sarkába (1-0).

60. perc: Schwarz fejjel Sitku elé ívelt, aki a vendégvédő hibáját kihasználva levette a labdát, és a kifutó Berki mellett a jobb alsó sarokba lőtt (2-0).

74. perc: Györök növelte a hazai előnyt, a Fehérvár csatára a 16-os bal sarkáról végzett el szabadrúgást, és a rosszul felállított sorfal mellett a rövid sarokba küldte a labdát (3-0).

77. perc: ártalmatlannak tűnő szituációban nagyot hibázott Farkas N., hiszen teljesen feleslegesen kézzel ért a labdába a büntetőterületen belül. A 11-est Sitku a bal alsó sarokba lőtte (4-0).

89. perc: hazai kontratámadás végén Siktu indította pompásan a nem sokkal korábban beállt Lattensteint, aki Berkit átjátszva az üres kapuba lőtt (5-0).

Sáros talajú pályán rendezték a Borsodi Liga pénteki nyitómeccsét. A hazaiaknál ezúttal sem lépett pályára az éppen a Diósgyőrtől érkezett, vállsérüléssel bajlódó Horváth Ferenc. Az első tíz perc kiegyenlített játékát követően a hazaiak fokozatosan átvették az irányítást, és a remekül játszó Dvéri vezérletével több helyzetet is kialakítottak. A Fehérvár elsősorban pontrúgásokból veszélyeztetett, és a kapufa után, a 45. percben a hálóba is betalált.

A szünet után már nem volt kérdés, melyik csapat képvisel nagyobb játékerőt, a sokkal meggyőzőbb teljesítményt nyújtó Fehérvár egyre több hibázásra kényszerítette a vendégvédőket, és szebbnél szebb támadásokat vezetett. Pajkos János együttese ezúttal nem tudott megfelelő hatékonysággal fellépni a hazai rohamok ellen, így a különbség egyre nőtt a két együttes között. A Fehérvár fizikálisan is jobban bírta a 90 percet, és a mérkőzés végén sem állt le, sőt újabb gólokat szerzett, és ilyen arányban is megérdemelt győzelmet aratott.

MobilPress