Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligájában negyeddöntős Arsenal Thierry Henry két góljával legyőzte a BL-ben címvédő, de onnan már kiesett Liverpoolt az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójának rangadóján.

A francia csatár klasszisán kívül a liverpooli csapatkapitány kapitális hibája is kellett a fővárosiak sikeréhez: Steven Gerrard 1-1-es állásnál röviden gurított haza, s a labdára azonnal lecsapott Henry, aki egy csellel elfektette a kapust, majd az üres kapu gurítva szerezte meg csapata győztes találatát.

Az Arsenal így már csak két pontra van lemaradva a Tottenham mögött, azaz elérhető közelségbe került a BL-t érő negyedik hely az Ágyúsok számára. A Liverpool veresége ellenére harmadik maradt, és hat ponttal vezet a Spurs előtt, tehát nem valószínű, hogy a Vörösöket a dobogóról le lehet taszítani, a második helyre azonban már vajmi kevés esélye van a Mersey partiaknak. Mégpedig azért, mert a Manchester United Wayne Rooney két góljával simán nyert a vendég Newcastle United ellen, s az öt pont fórral bíró Ferguson-legények egy meccsel kevesebbet is játszottak a 'Poolnál.

Nem szabad persze megfeledkezni a Boltonról, amely bár jelenleg hetedik, de mivel még csak 27 bajnokit játszott le, az elmaradt meccseken aratott esetleges két sikerével s ekképp 51 pontjával az Arsenalon kívül a Tottenhamet is megelőzné, és Fowleréket is mindössze mínusz négy egységgel követné. Az ellenfelek pedig nem is túl acélosak - az egyik idegenben lesz a Birmingham City, míg a másikat, a Middlesbrough-t hazai pályán látja majd vendégül a Wanderers.

A Charltonban Darren Bent lőtt kettőt a Middlesbrough-nak, azaz vasárnap mindhárom találkozón egy-egy duplázó csatár vitte a prímet. Ezzel meg is bolydult a góllövőlista élmezőnye: Henry utolérte a 19 gólos van Nistelrooyt, míg Bent megelőzte Lampardot, így már "dobogós", s persze a 12 találatot jegyző Rooney is előrébb lépett.

Premier League, 29. forduló:
Arsenal - Liverpool 2-1 (1-0)
Arsenal:
Lehmann - Eboue, Senderos, Flamini, Hleb - Fabregas, G. Silva, Ljungberg (Pires, 15.), Adebayor (Bergkamp, 67.), Henry.
Liverpool: Reina - Finnan, Carragher, Hyppiä, Warnock - Kormkamp (Kewell, 46.), Hamann (Fowler, 73.), Xabi Alonso, Gerrard - Luis Garcia, Crouch.
gól: Henry (21., 83.), illetve Luis Garcia (75.)
piros lap: Xabi Alonso (81., FC Liverpool)

Manchester United - Newcastle United 2-0 (2-0)
gól: Rooney (7., 11.)

Charlton Athletic - Middlesbrough 2-1 (0-0)
gól: D. Bent (73., 86.), illetve Viduka (81.)

[origo]/(MTI)