Vágólapra másolva!
A Hertha után újabb német csapatot, a Hamburgot is kiejtette az UEFA-kupából a Rapid Bucuresti, a román gárda ugyan 3-1-re kikapott a visszavágón, de idegenben lőtt góllal bejutott a legjobb nyolc közé. Szintén negyeddöntős a Middlesbrough, amely a római 2-1-es vereséggel is továbbment, valamint a Sevilla, amely odahaza verte 2-0-ra a Lille-t.

Jól kezdtek a németek, a 24. percben Lauth, majd nem sokkal később Barbarez talált Coman kapujába, ezzel az első félidő végére ledolgozta hátrányát a HSV.

A szünet után aztán az első találkozón is eredményes Buga Moldovan beadása után közelről bepofozta a labdát, és ezzel távol került a továbbjutástól a Hamburg.

A 62. percben Van der Vaart alsósarkos lökete még visszahozta a német reményeket, hiszen majd félóra még hátravolt, és egy találat kellett volna a negyeddöntőhöz, a románok azonban kihúzták kapott gól nélkül.

Rómában a Middlesbrough Hasselbaink fejesével tett nagy lépést a negyeddöntő felé, ekkor három gólt kellett volna szereznie a Farkasoknak.

A háromból kettő összejött, mindkettő Mancini nevéhez fűződik, a brazil előbb Taddei beadását értékesítette, majd a tizenegyespontról büntetett, a Boro pedig a Rapidhoz hasonlóan kivédekezte a hátralévő időt.

Sevillában nem volt szükség a számolgatásra, a spanyolok egygólos hátrányból indultak a Lille ellen, aztán Bodmer kiállítása után az emberhátrányban lévő franciák kétszer is kapituláltak, és ezzel el is dőlt a párharc sorsa.

UEFA-kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:
Hamburger SV (német) - Rapid Bucuresti (román) 3-1 (2-0)
gól: Lauth (24.), Barbarez (36.), Van der Vaart (63.), illetve Buga (56.)
továbbjutott: a Rapid Bucuresti 3-3-mal, idegenben szerzett góllal

AS Roma (olasz) - Middlesbrough (angol) 2-1 (1-1)
gól: Mancini (43., 66., a másodikat 11-esből), illetve Hasselbaink (32.)
kiállítva: Mexes (92., AS Roma)
továbbjutott: Middlesbrough 2-2-vel, idegenben szerzett góllal

Sevilla (spanyol) - Lille (francia) 2-0 (2-0)
gól: Kanouté (29.), Luis Fabiano (45+2.)
kiállítva: Jesús Navas (71.), illetve Bodmer (26.)
továbbjutott: Sevilla 2-1-gyel