Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-bajnokság mindkét sztárcsapatánál ünnepeltek a hétvégén. Barcelonában az utcákon éltették éjszakába nyúlóan a városi csapatot, amely megszerezte 18. bajnoki címét, míg Madridban a Real szurkolói az együttes utolsó hazai mérkőzését követően hosszú percekig tartó tapsviharral búcsúztatták a visszavonuló Zinedine Zidane-t.

Az FC Barcelona már a múlt hét közepén bebiztosította aranyérmét, ám mivel a Celta Vigo otthonában vívta ki a csapat a végső győzelmet, az igazi városi fieszta elmaradt.

Szombaton viszont már semmi akadálya nem volt az önfeledt ünneplésnek, a helyi rivális Espanyol legyűrését követően a spanyol lapok szerint 1,2 millióan vonultak ki az utcákra, boldogan várva és ünnepelve a kedvenceket, akiket nyitott busz vitt körbe a katalán fővároson. A hangulat kitűnő volt, a hosszan tartó mámoros este során a játékosok fürödtek a hálás rajongók szeretetében.

Csupán egy emberen, Frank Rijkaard vezetőedzőn lehetett felfedezni némi visszafogottságot. A holland tréner futballistáival ellentétben a busz aljából, diszkréten integetett a tömegnek. Rajta látszott egyedül, hogy a szezon utolsó, de talán legnehezebb feladata, a május 17-i, Arsenal elleni Bajnokok Ligája-döntő még a gárda előtt áll.

A spanyol fővárosban vasárnap jött el az ünneplés ideje, igaz, a 2003 óta semmit sem nyerő Real Madridnál egy szomorkás esemény adott erre sajátos alkalmat a drukkereknek: a világ- és Európa-bajnok francia Zinedine Zidane utolsó bajnokiját játszotta a Santiago Bernabeu-stadionban.

Forrás: EPA

A 78 ezer néző előtt rendezett, Villerral elleni összecsapáson a 33 éves csillag nem hagyta cserben a nézőket, fejesgóllal és remek játékkal tette emlékezetessé a történelmi estét. A lefújást követően hosszú percekig felállva éltették a Real-hívek az elérzékenyülő Zizou-t, akiről a Marca című spanyol szaklap egyszerűen csak annyit írt jellemzésként, hogy "senki sem bánt úgy a labdával mint ő".

A francia Le Figaro például úgy véli, Zidane búcsújával véget ért a "galaktikusok" időszaka a királyi gárdánál, mert mind közül a francia játékmester volt a legnagyobb.