Vágólapra másolva!
A Reading és a Sheffield United után a Watford jutott fel harmadikként az angol labdarúgó-bajnokság élvonalába, azaz a Premier League-be, miután a másodosztály rájátszásának döntőjében 3-0-ra megverte a Leeds Unitedet. A playoff döntőjét a cardiffi Millennium-stadionban rendezték.

A Watford harmadikként végzett az automatikus feljutást jelentő első és második helyen záró Reading, illetve Sheffield United mögött a második ligában. A klub eddig mindössze egyszer, az 1999/2000-es szezonban szerepelhetett a PL-ben.

Egy körrel az olasz másodosztályú labdarúgó-bajnokság vége előtt eldőlt, hogy a győztes Atalanta mellett a következő szezonban a Catania és a Torino szerepelhet az élvonalban.

Utóbbi két gárda egyaránt győzelemmel biztosította be feljutását a 41. fordulóban: a Catania a Catanzaro otthonában nyert 3-1-re, míg a Torino Bresciában diadalmaskodott 1-0-ra.

A többi csapatnak ugyanakkor érdemes tovább küzdenie a minél előkelőbb helyezésért, mivel az Olaszországban kitört bundabotrány miatt elképzelhető, hogy több klubot is kizárnak a Serie A-ból.