Vágólapra másolva!
A West Bromwich Albion új trénere, Tony Mowbray az Arsenal elleni pihentetést követően vélhetően ismét a kezdők közé jelöli Gera Zoltánt a WBA számára létfontosságú szombati rangadón, amikor Geráék a városi rivális Birmingham City ellen mérkőznek majd.

A skót edző fontosnak tartotta elmondani azt is, hogy miért ültette a kispadra a magyar középpályást a londoniak elleni keddi kupameccsen: "Gera és a szintén válogatott mérkőzéseken érdekelt Jason Koumas két meccsel többet játszott az elmúlt időszakban, mint a keretben lévő többi játékos, és gondolnom kellett arra is, hogy a közelgő szombat-kedd, és vasárnap-kedd ritmusban lejátszandó, nagyon megerőltető meccsek előtt legyen egy kis pihenőjük. Emlékeznünk kell arra, hogy a labdarúgók emberi lények, nem pedig robotok, és szükségük van arra, hogy legyen tartalék üzemanyaguk a nagy megmérettetések előtt. Azt gondolom Gerának segítséget jelentett és egy kis nyugalmat adott az, hogy a kupameccsen egy darabig a kispadon ülhetett."

A csütörtöki edzést követően Gera Zoltán egyébként átesett a Tony Mowbray által már korábban bejelentett egyéni elbeszélgetésen, melyen elsősorban az edző elvárásairól, és a labdarúgással kapcsolatos nézeteiről volt szó.

"Edzőnk már korábban kihirdette, hogy minden játékossal le szeretne ülni és átbeszélni pár dolgot. Kellemes beszélgetés volt, kíváncsi volt rá, hogy korábban milyen csapatokban, és milyen posztokon játszottam, hol érzem magam legjobban. Elmondta, ő miként gondolkodik a futballról, és mit vár tőlem. Beszéltünk a magyar labdarúgásról is, érdeklődő volt a magyarországi viszonyokat illetően. Eléggé eltérő edzésmunkát végzünk Mowbray irányításával, mint korábban Bryan Robsonnál, ami egy kicsit furcsa is a csapatnak, de edzőnk elmondta, hogy ő mindig ezeket a módszereket alkalmazza annak érdekében, hogy a játékosok mielőbb elsajátítsák az általa elképzelt taktikai elemeket. Számomra érdekes, és új dolgokat is csinálunk az edzéseken, amiket örömmel fogadok" - mondta Gera.