Vágólapra másolva!
A Borsodi Liga 12. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén az FC Fehérvár hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Diósgyőrt, így a Csertői Aurélt váltó Marijan Vlak irányításával mindkét bajnoki mérkőzését megnyerte, ráadásul még gólt sem kapott.

Borsodi Liga, 12. forduló:
FC Fehérvár - Diósgyőri VTK 2-0 (0-0)
Székesfehérvár, 1200 néző
v.: Iványi
Fehérvár: Sebők Zs. - Csizmadia, Kuttor, Kocsis G., Mohl - Nagy D. (Julinho 79.), Dvéri, Bozic, Terjék (Lattenstein 70.) - Sitku, Horváth F. (Alumona 54.)
Diósgyőr: Szalma - Farkas V., Mogyoródi, Katona, Elek - Sipeki (Simon 82.), Vitelki (Szögedi a szünetben), Foxi, Buz - Douva, Stanic (Binder 54.)
gól: Sitku (55., 89., 11-esből)
sárga lap: Bozic (76.), illetve Buz (23.)

6. perc: Terjék bal oldali beadását Horváth vette át, de a csatár 5 méterről a kapusba lőtt.

15. perc: Sitku ugratta ki Terjéket, aki betört a büntetőterületre és lőtt, de Szalma lábbal védett.

23. perc: Dvéri jobb oldali beadását Szalma röviden ütötte ki, de Sitku lövése a bevetődő Mogyorósiról szögletre pattant.

30. perc: Sipeki távoli bombáját ütötte szögletre Sebők.

34. perc: Dvéri jobb oldali szögletét Kuttor teljesen üresen fejelhette kapura, de Szalma bravúrral mentett.

35. perc: Ezúttal is Dvéri tekerte középre a szögletet, de most Horváth fejesét szedte ki a bal felső sarokból a vendégek kapusa.

51. perc: Dvéri lépett ki szépen a jobb oldalon, de beadását Terjék nagy helyzetben a kapu fölé vágta.

54. perc: Dvéri adott nagyszerű labdát Sitkunak, aki egy átvétel után 11 méterről higgadtan gurított a diósgyőri kapuba (1-0).

79. perc: Lattenstein jobb oldali beívelését Julio 4 méterről tisztán fejelhette rá, de Szalma bravúrral ütötte kapufára a labdát.

89. perc: Egy beívelés után Mogyorósi kezére pattant a labda a tizenhatoson belül, amiért Iványi játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőt Sitku a kapu bal oldalába lőtte (2-0).

A mérkőzésen az első perctől fogva a hazaiak játszottak mezőnyfölényben, de hiába dolgoztak ki számtalan gólhelyzetet a Diósgyőr ellen, nem tudtak eredményesek lenni az első félidőben.

A szünet után Sitku találatával gyorsan megszerezte a vezetést a Fehérvár. Ezt követően is inkább a hazaiak előtt adódott lehetőség a gólszerzésre, majd a hajrában egy büntetővel biztosították be a győzelmüket a kapura veszélytelen borsodiak ellen.

(Mobilpress)