Vágólapra másolva!
José Manuel Esnalt, azaz Manét nevezték ki a spanyol labdarúgó Primera Divisiónban szereplő Athletic Bilbao vezetőedzőjévé.

A szezon végéig megbízott szakember Félix Sarriugartét váltja, akinek azt követően kellett távoznia, hogy csapata vasárnap hazai pályán 3-1-re kikapott a Sevillától és a tabellán visszacsúszott a 18. helyre.

Mané korábban az Alaves és a Levante együttesénél dolgozott, előbbivel 2001-ben az UEFA-kupa döntőjéig menetelt, ahol 5-4-es vereséget szenvedett az esélyesebb Liverpooltól.

Az 56 éves edző kinevezésével a Bilbaónál folytatódik az a hagyomány, hogy csak baszk származású szakember irányíthatja a csapatot, mint ahogy a játékosok között is csak baszkok szerepelnek.

Kinevezték a Gimnastic Tarragona új vezetőedzőjét is, a sereghajtó csapat kispadján Paco Flores ül majd a továbbiakban. Elődjét, Luis Angel Cesart azok után menesztették vasárnap, hogy a csapat 3-2-re kikapott a vendég Real Mallorcától. Az újonc 12 forduló alatt csupán öt pontot szerzett, és ezzel a 20. helyen szerénykedik. A 26 bekapott gól szintén a legrosszabb mutató a ligában.

Az 54 éves Flores korábban - többek között - a Real Zaragoza és az Espanyol együttesét irányította, utóbbival 2000-ben megnyerte a spanyol Király-kupát.