Vágólapra másolva!
Az AC Milan és az Internazionale labdarúgócsapatának vezetői éjjel-nappal azon fáradoznak, hogy minél több szurkoló tekinthesse meg a mérkőzéseket a San Siro-stadionban.

Az olasz szövetség (FIGC) csütörtökön jelentette be, hogy több más létesítménnyel együtt a milánói szentély sem felel meg a kötelező biztonsági előírásoknak.

A piros-feketék ezt követően óriási lendülettel kezdtek a munkálatokba és a vasárnapi, Livorno elleni 2-1-re megnyert bajnokit 28 újjávarázsolt szektorból megtekinthették az állandó belépővel rendelkező drukkerek.

"Fantasztikusan gyorsan folynak a munkálatok, jövő hónapban teljesen kész lehet a San Siro" - mondta a klub hivatalos honlapján Adriano Galliani, az AC Milan alelnöke.

A tervek szerint az elkövetkezendő másfél hétben további tizenkét részleget alakítanak át a Giuseppe Meazza-stadionban, így az Internazionale a Valencia elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első mérkőzését már 45 ezer néző előtt játszhatná le.

Forrás: EPA

2004 szeptemberében Inzaghi (jobbra) telt ház előtt ünnepelhette gólját a 3-1-es Milan-sikert hozó találkozón

Tíz nappal ez után már 60 szektor állna "harcra készen", így a 85 ezer férőhelyes létesítményt ekkor már közel 70 ezren használhatnák. Ez azért lenne fontos, mert az AC Milan március 7-én a Celticet fogadja a BL nyolcaddöntőjének visszavágóján.