Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligájában még érdekelt három olasz csapat már szombaton letudta a 24. fordulóra kiírt mérkőzését, a két milánói alakulat egyaránt egygólos győzelmet aratott, a Roma viszont kikapott Empoliban. Az Inter a Cagliarit verte 1-0-ra, megszerezve ezzel zsinórban 16. győzelmét, míg a Milan 4-3-ra győzött Sienában, Ronaldo két góllal járult hozzá a piros-feketék diadalához.

Az Internek egy gól is elég volt a Cagliari ellen, hogy megszerezze sorozatban 16. győzelmét a Serie A-ban, a 11. percben Ibrahimovic külsővel varázsolta Burdisso fejére a labdát, aki Marchini mellől a hálóba bólintott. Stankovic a 74. percben növelhette volna az előnyt, de a lécet találta el, azonban ez az 1-0 is borzasztóan sokat érhet Roberto Mancini csapatának, mivel a Roma kikapott Empoliban.

A toszkán csapat már a 4. percben meglepte a fővárosiakat, egy jobboldali támadás végén Busce találta meg Pozzit, aki látványos gólt szerzett. A Roma két kapufával válaszolt az első félidőben, de a folytatásban már ennyire sem futotta Tottiék erejéből, így meglepetésre pont nélkül maradtak a Farkasok.

A Kaká, Oliveira, Ronaldo brazil támadósorral felálló Milan a Siena vendége volt, és a piros-feketék éppen a Real Madridtól érkezett klasszis fejesgóljával szereztek vezetést, amit Vergassola gyorsan kiegyenlített. Aztán a félórához közeledve újabb gyors gólváltás következett, előbb Ronaldo mesés passzát váltotta gólra Oliveira, amire Maccarone felelt.

Forrás: EPA

Ronaldo máris megkezdte a gólgyártást új csapatában

Az amúgy is pörgős meccsen a hajrában igencsak felgyorsultak az események, kezdődött azzal, hogy Brocchi kiállítása miatt emberhátrányban került a Milan, de Ronaldo Kaká elsőrangú előkészítése után megint a vendégeket hozta kedvezőbb helyzetbe. A 89. percben Maccarone maradt üresen a hosszú oldalon, és a Middlesbrough-tól érkező csatár ezt kihasználva 3-3-ra alakította az állást, de az utolsó szó a Milané volt, a 93. minutumban Pirlo szöglete után Molinaróról került a labda a saját kapujába.

Seria A, 24. forduló:
Internazionale - Cagliari 1-0 (1-0)
gól:
Burdisso (11.)

Empoli - Roma 1-0 (1-0)
gól:
Pozzi (4.)
piros lap: Tosto (88., Empoli)

Siena - Milan 3-4 (2-2)
gól:
Vergassola (19.), Maccarone (30., 89.), illetve Ronaldo (15., 81.), Oliveira (28.), Molinaro (93., öngól)
piros lap: Brocchi (77., Milan)

Brazil csatársorral állhat fel a Milan Sienábanhttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20070216topok.html?pIdx=1