Vágólapra másolva!
A múlt héten a nemzetközi porondon is elkezdődött a tavaszi szezon, az UEFA-kupában 15 összecsapásra került sor. Innen hárman tudták beverekedni magukat álomcsapatunkba, amelyben két ausztrál futballista is található, és hosszú idő után a brazil Ronaldo is ismét olyan teljesítményt nyújtott, hogy befért a hét tizenegyébe.
Adam Federici (ausztrál, Reading FC): A Premier Legaue meglepetéscsapata a jelek szerint az FA-kupában sem adja olcsón a bőrét, hiszen a Manchester United ellen idegenben ért el 1-1-es döntetlent. Ez nagy részben a fiatal ausztrál portásnak volt köszönhető, aki bajnokin még nem védett a gárdában, de most a kupában több bravúros védést is bemutatott a MU ellen.
Bernard Mendy (francia, Paris Saint-Germain): A párizsi együttes kezdi összekapni magát, és a múlt héten mind az UEFA-kupában, mind a bajnokságban nyerni tudott idegenben - mégpedig úgy, hogy egyik meccsen sem kapott. Ez már önmagában dícséretnek számít a jobbhátvéd Mendy számára, de a játékos az AEK Athén elleni összecsapáson még gólt is fejelt.Nicolás Burdisso (argentin, FC Internazionale): A milánói együttes megállíthatatlannak tűnik a Serie A-ban, az Inter a hét végén sorozatban 15. győzelmet aratta a bajnokságban. A Cagliari ellen ugyan a vártnál jobban meg kellett izzadnia a három pontért a csapatnak, de a középhátvéd Burdisso találata elég volt a győzelemhez.Alexander Klitzpera (német, Alemannia Aachen): A müncheni nevelésű középhátvéd anno egyetlen mérkőzésen sem léphetett pályára a Bayern felnőtt csapatában, a hét végén azonban nemes bosszút állt egykori klubján. A jelenleg az Aachenben futballozó bekk ugyanis győztes gólt ért el a bajorok ellen, és alapfeladatát, a védekezést is remekül látta el.Sylvain Marveaux (francia, Stade Rennes): A breton együttes a gyenge szezonkezdet után egyre feljebb kapaszkodik a Ligue 1-ben, és a hét végén az AS Saint-Etienne ellen idegenben aratott győzelem után már a nyolcadik helyen áll. A Zöldekkel szemben a csapat saját nevelésű futballistája, Marveaux szerepelt a védelem bal oldalán, és góllal járult hozzá a diadalhoz.
Miguel Ángel Angulo (spanyol, Valencia CF): A spanyol pontvadászat hét végi rangadóján a Valencia nyerni tudott a listavezető FC Barcelona ellen, és ezzel még szorosabbá tette a Primera División élmezőnyét. A mérkőzés főhőse a hazaiak középpályása, Angulo volt, aki hatalmas mezőnymunkája mellett egy góllal és egy gólpasszal járult hozzá a győzelemhez.Christian Poulsen (dán, Sevilla FC): Az andalúz gárda a múlt héten két győzelemmel jelezte, hogy kilábalóban van a korábbi időszakra jellemző hullámvölgyből. A sevillai együttes előbb az UEFA-kupában idegenben verte a Steaua Bucurestit, majd pedig a bajnokságban az Atlético Madridot győzte le. A védekező középpályás Poulsen a románok ellen gólt szerzett, a bajnokin pedig emberhátrányban nagy mezőnymunkát végzett.Rafael van der Vaart (holland, Hamburger SV): A kiesés ellen küzdő hamburgiak középpályása a múlt héten kijelentette, hogy akkor is marad a csapatnál, ha az búcsúzik a legjobbak közül, de a Werder Bremen elleni bajnokin mindent megtett annak érdekében, hogy a HSV az élvonalban maradhasson. A holland játékmester két gólt is szerzett, és vezérletével a klub idegenben nyert.Tümer Metin (török, Fenerbahce): Az isztambuli együttes az UEFA-kupában hazai pályán játszott gólzáporos mérkőzést a holland AZ Alkmaarral, és a 3-3-as végeredményt hozó meccsen Tümer kétszer is betalált. A támadó középpályás jó formája a hét végére is megmaradt, elvégre a Sakaryaspor elleni bajnokin is győztes gólt ért el.
Archie Thompson (ausztrál, Melbourne Victory): Meglepően sima meccset hozott az ausztrál pontvadászat döntője, hiszen a melbourne-i együttes 6-0-ra gázolta el az Adelaide Unitedet. Thompson egymaga öt gólt ért el, amivel túl is teljesítette előzetes ígéretét - a találkozó előtt ugyanis kijelentette, hogy mesterhármast fog elérni!Ronaldo (brazil, AC Milan): Először került be a kezdők közé a Fenomén a milánói csapatban, és rögtön olyan teljesítményt nyújtott, amilyenre valószínűleg még maguk a rossonerók sem számítottak. Ronaldo két gólt szerzett, és ezen kívül egy gólpasszt is adott Ricardo Oliveirának - ha így folytatja, akkor Madridban bánni fogják, hogy elengedték.


Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.