Vágólapra másolva!
Kiengedték a korházból Juande Ramost, a Sevilla labdarúgócsapatának edzőjét, akit szerdán a Real Betis elleni kupamérkőzésen megdobtak egy vizespalackkal a hazai drukkerek.

Az 52 éves tréner éppen csapata vezető gólját ünnepelte, amikor az incidens történt. Ramost a nyakán találta el az üveg, az edző összeesett és rövid időre elvesztette az eszméletét, de a mentőautóban már magához tért.

Az orvosi vizsgálatok enyhe agyrázkódást állapítottak meg nála. A szakember csütörtökön elhagyta a kórházat és edzést tartott csapatának. Elmondása szerint egy ütést érzett a nyakán, másra nem emlékszik.

Forrás: EPA

A Sevilla ájult edzőjét hordágyon vitték le a pályáról

Jaime Lissavetzky spanyol sportminiszter magához rendelte a Sevilla és városi riválisa, a Real Betis vezetőit a két labdarúgócsapat szerda esti incidens miatt.

"Szégyenteljes eset. A meccs előtti napon lázító és hangulatkeltő volt a klubvezetők viselkedése, így nem lehetett normális légkörben megrendezni a találkozót. Ezért akarok beszélni az egyesületek képviselőivel" - mondta a politikus.

A hangulat már a találkozót megelőző napokban is rendkívül feszült volt, mert a vendéglátók nem akarták beengedni Jose Maria del Nidót, a Sevilla elnökét a VIP-páholyba. Végül az andalúziai kormányzó felszólítására mégis adtak tiszteletjegyet az elnöknek, akit a Betis hívei megpróbáltak megdobálni, amikor a kezdés előtt elfoglalta helyét a számára kijelölt helyen.

Az esti órákban aztán kiderült, hogy a stadion biztonsági kameráinak felvételei alapján azonosították azt a szurkolót, aki a vízzel és jéggel töltött műanyag palackkal megdobta Ramost. A rendbontót még nem vették őrizetbe, de már körözik.

A csütörtökön nyilvánosságra hozott rendőrségi jelentés szerint a botrány nem ért véget a stadionban, a Betis szimpatizánsai közül néhányan megpróbálták a sevillai trénert kórházba szállító mentőautót is feltartóztatni és kövekkel dobálták meg a járművet.