Vágólapra másolva!
Az Újpest FC leszerződtette a Trinidad és Tobagó-i válogatott középpályását, Densil Theobaldot - adta hírül a trinidadexpress.com. A 25 éves játékos a tavalyi, németországi labdarúgó-világbajnokságon a karibi csapat mindhárom csoportmeccsén (Svédország, Anglia, illetve Paraguay ellen) kezdőként lépett pályára.

A Trinidad és Tobagó-i válogatott csapatkapitánya, Densill Theobald próbajátékon vett részt a Megyeri úton, s mivel megfelelt az elvárásoknak, egyéves szerződést írt alá az Újpest futballcsapatához - kürtölte világgá a karibi ország egyik hírportálja. Az üzlet nyélbe ütéséhez új útlevélre, valamint munkavállalási engedélyre volt szüksége a 25 esztendős középpályásnak, s mivel időközben ezekhez hozzájutott, immáron nincs akadálya, hogy szombaton 19 órakor a siófoki magyar focirajton magára ölthesse a lila-fehér mezt.

A trinidadi Neal & Massy Caledonia AIA futballcsapatától érkező játékos korábban a skót Falkirk FC-ben is megfordult, és tagja volt a focivébén összesen egy pontot összekaparó közép-amerikai válogatottnak, sőt Densil Theobald az együttes mindhárom meccsén kezdő volt a mundialon.

Theobald a trinidadi futballszövetség sajtóreferensének elmondta: nagyon örült - kapustársával, Michael Williamsszel egyetemben - a megkeresésnek, hiszen nemrég ért véget a Gold Cup, és nagy vágya volt, hogy ismét visszatérjen Európába. "Úgy gondolom, voltam olyan jó, hogy az edzőt meggyőzzem arról, érdemes engem szerződtetni - még akkor is, ha a hét közben kisebb sérülést szedtem össze" - nyilatkozta.

A válogatottnál Leo Beenhakker kezei alatt edződött fedezet úgy véli, nagy sikereket érhet el a 20-szoros magyar bajnok Újpesttel. "Úgy látom, a klub edzője és az egész csapat komoly tervekkel indul neki a közelgő szezonnak, hiszen magyar válogatott játékosokat szerződtettek, valamint Kamerunból is erősítettek. Szeretnék részese lenni a bajnok aranyért és a nemzetközi kupaküzdelemért zajló csatának" - zárta szavait a válogatott futballista.

Újpesten - a trinidadi weboldal szerint - arról még nem döntöttek, hogy Densil Theobald honfitársát, a kapus Michael Williamst leigazolják-e vagy sem.