Vágólapra másolva!
Várhatóan két bajnoki mérkőzéstől eltiltja az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) Silvio Baldinit, a Catania vezetőedzőjét, aki vasárnap fenékbe rúgta Domenico di Carliót, a rivális Parma trénerét.

A két csapat mérkőzése 2-2-es döntetlennel zárult, a szakvezetők akkor akadtak össze, amikor a játékvezető elküldte a folyamatosan reklamáló, a Catania kispadján debütáló Baldinit.

A levonuló Baldini előbb verbális csatát vívott a parmai edzővel, majd a vita lezárásaként fenékbe rúgta. Ezt követően lökdösődés kezdődött a két kispad közötti területen, melyet a bíró a negyedik játékvezető segítségével fékezett meg.

Forrás: EPA

Baldini itt még csapata gólját ünnepelte, a balhé később következett

"Klubunk etikai kódexéhez mindenkinek tartania kell magát, Baldini súlyos fegyelmi vétséget követett el, amelyért mi is megbüntetjük" - mondta Pietro Lo Monaco, a Catania általános igazgatója.

Baldini elnézést kért a történtek miatt, kijelentette, hogy provokálták, ezért nem tudott uralkodni az idegein. "Hibáztam, ezzel tisztában vagyok, de senkinek sem engedem meg, hogy provokáljon" - jelentette ki a cataniai szakember.