Vágólapra másolva!
Anyagilag és szakmailag is meg kell erősíteni a ferencvárosi futballcsapatot - jelentette ki Terry Robinson, az angol második vonalban szereplő Sheffield United elnöke a budapesti klub Üllői úti székházában tartott sajtótájékoztatóján.

A vezető elmondta, azért érkezett Budapestre, hogy a zöld-fehér egyesület átvilágítása előtt szakmai jellegű információkat gyűjtsön a Ferencvárosról.

"Az a célunk, hogy amennyiben Kevin McCabe benyújtja pályázatát az Üllői úti ingatlanra, mi is konkrét elképzelésekkel rendelkezzünk a labdarúgócsapattal kapcsolatban" - mondta Robinson.

A elnök hozzátette, olyan rendszert kívánnak majd kialakítani, amilyen Kínában már bevált: az egyik ázsiai klubhoz irányították azokat a fiatal tehetségeket, akik még nem érték el a szigetországban elvárt szintet, és amikor megerősödtek, akkor visszakerültek a Sheffieldhez.

Arra az újságírói kérdésre, hogy a Ferencváros vagy a Sheffield United jut-e vissza előbb az élvonalba, úgy reagált, reméli, mindkét csapatnak egyszerre sikerül ez.

Kevin McCabe, a Sheffield United, illetve a Scarborough Property Holdings nevű cég tulajdonosa érdeklődik az Üllői úti ingatlanok, valamint a futballcsapat iránt.


Rieb György, a Ferencváros elnöke múlt kedden azt mondta, McCabe-bel szándéknyilatkozatot írtak alá a jövőbeni együttműködésről, vagyis egy jelentkező már biztosan lesz a legújabb pályázatra.