Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligájában szerdán pályára lépő, három 100 százalékos mérleggel rendelkező futballcsapat közül maximum kettő őrizheti meg hibátlan teljesítményét, hiszen az eddig két győzelmet aratott Atlético Madrid és Liverpool egymással játszik. Kétségtelenül ez a játéknap rangadója, de az ezzel egy időben sorra kerülő Chelsea-Roma találkozó is sztárcsapatok összecsapását hozza.

A római gárda a hét végén súlyos vereséget szenvedett az Intertől a bajnokságban, de a Farkasok annyival kedvezőbb helyzetben lesznek a londoni találkozó előtt, hogy a védelemben immár számíthatnak Philippe Mexesre és Christian Panuccira is.

Az olaszoknak az első körben a CFR Clujtól elszenvedett hazai vereség után idegenben kellene visszaszerezniük az elveszített pontokat, de a Stamford Bridge-en alighanem egy döntetlennel is maximálisan elégedettek lennének.

A Chelsea FC ugyanis hazai pályán immár 13 mérkőzés óta veretlen a Bajnokok Ligájában, a Kékek utoljára 2006 februárjában kaptak ki otthon a sorozatban - akkor az FC Barcelona győzött Londonban.

Luiz Felipe Scolarinak az utóbbi időben még a rengeteg sérült sem okoz gondot, csapata a hét végén ugyanis Michael Essien, Michael Ballack, Ricardo Carvalho, Didier Drogba, Joe Cole és Ashley Cole nélkül rúgott egy ötöst a Middlesbrough-nak.

A Roma ellen maximum az utóbbi két futballista léphet pályára, a többiek még nem épültek fel, de a meccsnek így is a Chelsea a favoritja. A londoniak egy győzelemmel nagy lépést tehetnek a továbbjutás felé, a Roma helyzete pedig attól is függ, hogy a CFR Cluj folytatja-e váratlan remeklését - a kolozsváriak ezúttal Bordeaux-ban játszanak majd.

A forduló slágermérkőzése kétségtelenül az Atlético Madrid-Liverpool találkozó lesz, amelyről eredetileg az UEFA úgy határozott, hogy a spanyol klubnak semleges pályára kell rendeznie, azonban a madridiak fellebbezésének hatására a büntetést felfüggesztették.

A Vörösök így a Vicente Calderón-stadionban játszhatnak majd, de a várt nagy visszatérés elmarad: a vendégeknél az Atlético egykori sztárja, Fernando Torres sérülés miatt nem léphet pályára. A madridiaknál így is lesz két exliverpooli Luis García és Florent Sinama-Pongolle személyében, és a legújabb hírek szerint utóbbi ott lesz a kezdő tizenegyben - mivel Javier Aguirre pihentetni szeretné Sergio Agüerót.

Kérdés, hogy jó döntés-e a kispadra ültetni a csapat legjobb játékosát akkor, amikor a gárdának szüksége lenne a sikerélményre: az Atlético ugyanis legutóbbi három bajnokiját egyaránt elveszítette, és egy újabb vereség akár a mexikói edző állásába kerülhet. Liverpoolban viszont rendkívül jó a hangulat, hiszen a csapat egyelőre mind a bajnokságban, mind a BL-ben menetel.

A csoport másik összecsapásán a két pont nélküli gárda az "életben maradásért" küzd, és az Olympique Marseille edzőjének, Eric Geretsnek alighanem hevesebb szívdobogást okoz majd a PSV Eindhoven elleni 90 perc, hiszen korábban játékosként és edzőként is szolgálta a Philips-gyáriakat.

A C csoportban az FC Barcelona Bázelben folytathatja győzelmi sorozatát, és ha így tesz, akkor fél lábbal már a legjobb 16 között érezheti magát. A katalánok a hét végi, Athletic Bilbao elleni bajnokin Xavit és Lionel Messit is pihentették, de ők alighanem visszatérnek a kezdők közé, akárcsak Carles Puyol.

Seydou Keita viszont biztosan kimarad, mivel megsérült a baszkok ellen - de Josep Guardiolának olyan keret áll a rendelkezésére, hogy ez nem jelent olyan nagy problémát. A Sporting és a Sahtar Doneck mérkőzésén alighanem a csoport második helye a tét, hiszen a svájciakat már mind a két klub legyőzte, a Barcától pedig egyaránt vereséget szenvedtek.

Az idei kiírás egyik meglepetéscsapata, az Anorthoszisz Famaguszta csoportrangadót játszhat Milánóban, hiszen a ciprusi együttes az FC Internazionaléhoz hasonlóan veretlenül áll, és négy ponttal rendelkezik.

A meccsnek persze a hazaiak az esélyesei, és az Anorthoszisztól már a pontszerzés is hatalmas bravúrnak számítana. Kérdés, hogy José Mourinho mester pihenőt ad néhány sztárjának, illetve játéklehetőséget biztosít-e olyanoknak, akik a bajnokságban kevesebbet játszanak.

www.infosport-focivilag.hu